Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. December 18. 15:34, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A hétvégén szeles, de enyhe idő várható

A hétvégén szeles, de enyhe idő várható

A hétvégén sokfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat a szél, de továbbra is marad az enyhe idő, akár 15 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken kora reggeltől északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon és az Északi-középhegységben maradnak erősen felhős, borult területek is, a legtovább Szabolcsban és Borsod keleti részén. Délelőtt a Dunától keletre még többfelé, délután már csupán az északkeleti határ mentén várható kisebb eső. Napközben olykor a szél is megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul, de hajnalra az ország nagyobb részén néhány fokot melegszik a levegő. A legmagasabb hőmérséklet általában 8 és 15 fok között várható, de Szabolcsban és Borsod keleti részében csupán 5-7 fokra van kilátás.
Szombat reggel elszórtan lehet még kisebb eső, zápor, majd egyre többfelé több órára is kisüt a nap. Este az ország déli felén ismét esőre lehet számítani. Sokfelé megerősödik, északon időnként viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban plusz 2-7 fok lehet. Nappal 7-12 fokig melegszik a levegő.
Vasárnap is erős lesz a szél, északon olykor viharos széllökések is lehetnek. Emellett többnyire napos idő lesz, legfeljebb néhol lehet záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb 5-10 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére