Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Január 28. 10:06, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Elhunyt az esztergomi focilegenda – mesterhármast rúgott Grosicsnak

Elhunyt az esztergomi focilegenda – mesterhármast rúgott Grosicsnak

Hetvenhét éves korában elhunyt az esztergomi Kertes László, aki 16 évesen már az Esztergomi Vasas csapatában játszott, majd a Dorogi FC-vel a Vidék Legjobbja címet is elnyerte. Győztes gólt rúgott a Bayernek!

A Dorogi FC Örökös Bajnoka! – ezzel illeti a Dorogi FC a minap elhunyt Kertes Lászlót, aki 1937. május 8-án született Esztergomban, gyermekkorát pedig Szentgyörgymezőn töltötte.

„Hivatásszerű sportolást Esztergomban, a harmadosztályban szereplő Esztergomi Vasas csapatában kezdte. Az ígéretes és jó képességű játékosra felfigyelt a Dorogi Bányász és 1958-ban leigazolta még Krischneider László néven. A Kertes nevet Dorogon vette fel, ahol a Bányásznál töltött évei egybe estek a dorogi klub legdicsőbb időszakával. A csapattal Vidék Legjobbja címet nyert, a brüsszeli Húsvét Kupa-győztese, az olaszországi Rappan Kupa második helyezettje, egyben minden idők legjobbnak tartott dorogi gárdának, a Dorogi Aranycsapat tagja, amellyel az NB I-ben elért 4. hely a csapat történetének legjobb helyezése. Pályafutásának csúcsa a fenn említett nemzetközi kupateljesítménye, ahol a döntőben az ő góljával győzték le a Bayern Münchent. Ezen kívül emlékezetes mérkőzése, amikor bajnoki címtől ütötték el a Ferencvárost 1963-ban, ahol ő is góllal járult hozzá a győzelemhez, egyben a Győr bajnoki címéhez. 1958 és 1964 között 125 alkalommal szerepelt NB I-es mérkőzésen a Dorog színeiben és 33 gólt szerzett” – olvasható a Dorogi FC honlapján.

Aktív játékosi pályafutása 34 évesen Esztergomban zárult, azt követően pedig edzőként dolgozott előbb az ifiknél, majd a felnőtt csapatnál.

Túl azon, hogy győztes gólt rúgott a Bayern Münchennek, még egy rekord is a nevéhez fűződik: ő az egyetlen, aki mesterhármast tudott rúgni Grosics Gyulának, 1961. augusztus 13-án egy Dorog–Tatabánya NB I-es meccsen.

Nyugodjon békében Laci bácsi!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT