Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Május 18. 08:26, hétfő | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Esztergomban járt az AQUILA Párt

Esztergomban járt az AQUILA Párt

Szombaton, május 16. napján országjárásunk következő állomására, Esztergomba érkeztünk. Országjárásunkon célja az, hogy megismertessük magunkat az emberekkel, megmutassuk, hogy van igazán jó megoldás.

Nem hatalomra törekszünk, hanem az ország érdekeit szem előtt tartva szeretnénk cselekedni, tenni a korrupció és a szegénység ellen. Életünkben nincs helye (és nem is lesz) a hazudozásnak.

Pártunk 2012-ben alakult, korábban – 13 évig – az AQUILA Egyesület tagjaiként szegényeket tanítottunk ingyen, kórházba jártunk betegekhez, haldoklóhoz, amely tevékenységünket ingyen végeztük és végezzük a mai napig.

Programunkban többek között a tisztességesen működő egyészségügyi ellátás, a kiszámítható és biztosan folyósított nyugdíj, a magas színvonalú oktatást és szakmai képzés biztosítása, a munkához való jog törvénybe iktatása szerepel (részletes programunk a www.aqp.hu oldalon olvasható).

Amikor reggel Esztergomba értünk, először a Bazilikába mentünk el, ahol meglátogattuk Mindszenty József bíboros hercegprímás sírját is.

Ezt követően mentünk a piacra, a Széchenyi térre, majd a Kossuth Lajos utcába, hogy megszólítva a járókelőket beszélgessünk velük, szórólapokat osztogassunk. Bármilyen korosztályt szólítottunk is meg, az emberek kedvesek voltak, nyitottak, érzékenyek.

A sok beszélgetés közül az volt az egyik legnagyobb élmény számunkra, amikor egy héttagú roma család három tagja meghívott bennünket egy kávéra a Kossuth Lajos utcában található szerény, tiszta otthonukba. Szíven ütött, amikor beszélgetésünk során egyik vendéglátónk azt mondta, hogy „Mi is emberek vagyunk.”, illetve megállapította, hogy a hit az, amiben egyenlőek vagyunk, ami összeköt minket.

Dél volt, amikor haza indultunk. Összesen félszáz kapcsolatot sikerült összegyűjtenünk, reméljük, hogy ezeket tovább tudjuk majd mélyíteni.

Pártunk más tagjai ma Szentendrén voltak, ahol hasonló élményekben volt részük és ugyanilyen eredményt értek el.

Országjárásunk következő állomása Fallóskút és Pásztó lesz. Reméljük, hogy ott is ugyanilyen kedves fogadtatásban lesz részünk.

Köszönjük Esztergom!

AQUILA Párt

Címkék: aquila párt, esztergom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT