Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Október 20. 05:00, hétfő | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Főzzünk másképpen!-Receptverseny

Főzzünk másképpen!-Receptverseny

Szomorú tény, hogy a túlsúly/ elhízás a hazai felnőtt lakosság 60 százalékát érinti. Ezért immáron harmadszor országos receptversenyt ír ki a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság, valamint a Kor Kontroll Társaság. Receptversenyük ezúttal is a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és diabéteszeseknek szól. Olyan testsúlycsökkentő illetve testsúlymegőrző ételek receptjeit keresik a szervezők, melyek segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek, például a diabétesz egyensúlyban tartásához is. Beküldési határidő: 2015. január 30.

Nemcsak az amerikai, a magyar lakosság is kezd elhízni. Mert nemcsak akkor eszünk, amikor éhesek vagyunk, hanem eszünk örömünkben, eszünk bánatunkban, eszünk, ha mérgesek vagyunk. Nem vesszük figyelembe, hogy bár a legtöbb élettani funkciónk csökken az öregedéssel, az étvágyunkra ez sajnos nem igaz, az inkább fokozódik. Ráadásul az évek múlásával az anyagcserénk is lassul, kevesebb kalóriát égetünk el. Ha ugyanazt esszük 40 és 60 éves korunkban, hatvan körül ugyanattól az étel mennyiségtől elhízunk a kisebb energia leadás miatt.

Szomorú tény, hogy a túlsúly/ elhízás a hazai felnőtt lakosság 60 százalékát érinti, a hozzá kapcsolódó rizikófaktorok miatt pedig a 10 legsúlyosabb betegség közé tartozik!

Ezért immáron harmadszor országos receptversenyt ír ki a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság. Receptversenyünk ezúttal is a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és diabéteszeseknek szól. Olyan testsúlycsökkentő illetve testsúlymegőrző ételek receptjeit keresik, melyek segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek, például a diabétesz egyensúlyban tartásához is.

Pályázhat minden nő és természetesen férfi, aki tenni szeretne azért, hogy ne rakódjanak ránk a plusz kilók, és ismer, használ olyan recepteket, amelyek testsúlymegőrzők, vagy ami még jobb, testsúlycsökkentők. Olyan recepteket várnak melyek szerzői hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához és a testsúly rendezésével a betegségek megelőzéséhez is! Keresik a legfinomabb és a legegészségesebb ételeket!

Minden pályázó minimum 1, maximum 3 recepttel vehet részt a versenyben, valamint automatikusan és térítésmentesen hozzájárul receptjének megjelentetéséhez!

Az elbírálás szempontjai:
- az étel az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfeleljen, mégis vegye figyelembe a hagyományos magyar konyha szokásait,
- növényi eredetű zsiradékot használjon az állati helyett,
- minél kevesebb sót tartalmazzon,
- felesleges kalóriától mentes legyen,
- könnyen és gyorsan elkészíthető legyen,
- ne legyen költséges,
- a receptek hozzávalóit 4 főre kérjük megadni,
- a recept után kérik, hogy írja le a sütés-főzés során használt fűszer, összetevő / összetevők/ pozitív hatásait, és egyéb érdekességeket, amit fontosnak tart, az ön által készített ételről!
- várják az ételről készített fotót, ennek hiányában érvénytelen a pályázat!

Akik elbírálják az önök receptjeit:
A zsűri elnöke: Dr. Bedros J. Róbert professzor, a MOMOT elnöke
Társelnök: B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke
A zsűri tagjai: Antal Emese dietetikus
Dr. Böszörményi Nagy Klára a Springmed Kiadó igazgatója,
Dr. Pados Gyula a MOMOT főtitkára,
Dr. Simonyi Gábor centrumvezető főorvos
Dr. Audikovszky Mária lipidológus
Dr. Borbényi Erika klinikai főorvos a KKT alelnöke
Csongrádi Kata színésznő a KKT elnökségi tagja
Kovács Györgyné Katalin főszakács Hévíz


A nyertes 3 napos wellness hétvégén vehet részt partnerével együtt a Hotel Spa Hévíz **** szállodában, félpanziós ellátással, a további díjazottak vércukormérőt kapnak a 77 Elektronikától, illetve könyvjutalomban részesülnek a Springmed Kiadó jóvoltából.

A pályázatokat e-mailben kérik a következő címre eljuttatni:
receptverseny@korkontrolltarsasag.hu.

Beküldési határidő: 2015. január 30.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.