Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Július 25. 08:08, péntek | Helyi
Forrás: Bárd Edit/Duna Múzeum

Kék rapszódia – gyönyörű természetfotók a Duna Múzeumban

Kék rapszódia – gyönyörű természetfotók a Duna Múzeumban

Júliusban és augusztusban Barbalics Nándor fotóiban gyönyörködhetnek a Duna Múzeumba látogatók. A Kék rapszódia című tárlatot július 11-én Zsila Sándor fotóművész nyitotta meg.

Barbalics Nándor 7-8 éve kezdett a természetfotózással komolyabban foglalkozni. Tavaly megkapta az AFIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) oklevelét és időközben teljesítette az EFIAP szintet (Nemzetközi Fotóművészet Kiválósága Diploma). Képei nemzetközi és hazai pályázatokon több, mint 25 alkalommal szerepeltek eredményesen.

Kék rapszódia – gyönyörű természetfotók a Duna Múzeumban

„A fényképezés során már a témának keresése, a felfedezés is örömet okoz. Míg korábban naturalista módon örökítettem meg a természetet, később igyekeztem nagyobb hangsúlyt fektetni a témát körülvevő hangulat, atmoszféra visszaadására. Ehhez szükségszerű, hogy a témát megismerjük, azzal barátságba kerüljünk. Ezt követően van lehetőség a megfelelő eszköz kiválasztására, hogy a valóságot az egyéni látásmódomnak megfelelően, izgalmasan ábrázoljam. Az eszközök alatt nem csak a technikát, hanem a kompozícióval, záridővel, mélységélességgel, fénnyel való játékot is értem. Nagyon fontosnak tartom a kép gondos feldolgozását. Igyekszem kiemelni a témát és tovább erősíteni azt a hangulatot, mely a kép készítése során megragadott.”

Kék rapszódia – gyönyörű természetfotók a Duna Múzeumban

A kiállítás 2014. augusztus 19-ig tekinthető meg a Duna Múzeum Európai Közép Galériájában, kedd kivételével minden nap 9-17 óra között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT