Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Április 01. 07:14, szerda | Helyi
Forrás: Oxi

Két ütemben megújul a Csalamádé-temető

Két ütemben megújul a Csalamádé-temető

Megkezdődött a Csalamádé-temetőben a parkos terület teljes felújítása a minap. A katonai emlékhely rekonstrukciója során a temetőhöz tartozó szoborpark komfortos területté alakul.

A munkaterülettel átadás-átvételén a közelmúltban a felújítással foglalkozó vállalatok vezetői és Esztergom képviselői, valamint a polgármesteri hivatal munkatársai vettek részt, így a tervező Stabil Mérnökiroda Kft., a kivitelező Suny Beam International Group és az építtető Orion Consulting s.r.o. – vezetői is.

Az átadás-átvétel során szó esett a régóta elhanyagolt állapotban lévő katonai emlékmű elbontásáról és újraépítéséről, a temetőpark zöldfelületének, fáinak gondozásáról, a közvilágítás illetve díszvilágítás kialakításáról és egy öntözőrendszer kiépítéséről. A résztvevők tájékoztatásul elmondták, hogy a Csalamádé-temetőt két ütemben újítják fel a megbízott cégek, az első ütem május 9-éig ér véget, akkor nemzetközi jelentőségű katonai rendezvény keretében adják át az orosz katonai emlékparkot. A második ütem május közepén indul.

A Csalamádé-temető az eddig passzív állapotától eltérően ezentúl egy rendszeresen gondozott és őrzött, új, egységes utcabútorokkal ellátott, komfortos emlékparkká válik, melyben a kényelmet kiszolgáló kisebb épület is felépül. Ebben illemhely, babapelenkázó, és a terület karbantartását biztosító szerszám- és hulladéktároló is helyet kap. A temetőparkot ezentúl gondnokok őrzik és kezelik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.