Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Január 29. 11:14, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Netanjahu fösvény felesége saját zsebre vitette vissza a miniszterelnökség üres üvegeit

Netanjahu fösvény felesége saját zsebre vitette vissza a miniszterelnökség üres üvegeit

Az izraeli kormányfő, Benjámin Netanjahu felesége fukarsága révén csütörtökön újból címlapra került az izraeli sajtóban: kiderült, hogy éveken át saját zsebre "dolgozva" vitette és váltatta vissza alkalmazottaival a miniszterelnöki rezidencián állami pénzen vásárolt italok üres üvegeit.

A Háárec című izraeli lap leleplező cikke ugyanakkor kitér arra, hogy idővel Sara Netanjahu visszautalta a palackpénzt.
Az Izraelben rendkívül népszerűtlen miniszterelnök-feleség a március közepén esedékes választás előtti kampány egyik fel-felbukkanó témája. Ezúttal fösvénysége juttatta címlapra. A Háárec cikke szerint Sara Netanjahu 2009-től négy éven át eltulajdonította az üvegvisszaváltásból származó aprópénzt és csak 2013-ban fizette vissza - vélhetően nehéz szívvel. Elég szomjasak lehetnek a kormányfői hivatalban, mert összesen négyezer sékel (negyedmillió forint) jött össze az üres üvegekből négy év alatt.
Az ügy mindeddig titokban maradt. Az államügyész és a nyomozati hatóságok is csak akkor értesültek Netanjahuné üvegügyletéről, amikor szerdán a sajtó képviselői válaszért fordultak hozzájuk. A Miniszterelnöki Hivatal képviselője megerősítette, hogy 2013 májusában a pénzt valóban befizette a Netanjahu család. Pontos palacknyilvántartást ugyanakkor nem vezettetett Sara Netanjahu, és becslés alapján számították ki a végösszeget: évi 4 ezer sékelre kalkulálták az üvegpénzt.
Az ügy koronatanúja a rezidencia volt gondnoka, Meni Naftali, aki kártérítési pert indított egykori munkáltatója, Sara Netanjahu ellen az őt ért különböző sérelmekért, megaláztatásokért. A gondok vallomásában részletesen leírta, hogy vissza kellett vinniük az üres üvegeket, és az ebből származó pénzt le kellett számolniuk a kormányfő feleségének kezébe. Naftali vallomása szerint ugyanakkor pazarlásra is volt példa: előfordult, hogy egy hónap alatt hétezer sékelt (félmillió forintot) költöttek virágokra.
A kormányfő nejének kisstílű próbálkozásairól nem először derül ki kínos részlet. Pár éve úgy találta, hogy kezd elhasználódni saját villájuk kerti ülőgarnitúrája. Erre ugyanolyat vásároltatott a rezidenciára, majd a kettőt kicserélte, így a vadonatúj került magánvillájukba. Nem sokáig örvendezhetett azonban az "újításnak", mert az ügy kipattant, és vissza kellett cseréltetnie a garnitúrát.
Ami az üvegügyet illeti, a Háárec által megkérdezett jogi szakértő szerint a pénzek törvénytelen megszerzése, és ehhez az állami alkalmazottak felhasználása lopásnak vagy csalásnak tekinthető, a pénz visszaszolgáltatása - a pontos összeg meghatározása nélkül - ugyan csökkenti a cselekmény súlyát, de nem szünteti meg azt.
Az államügyész még nem adott választ a lap kérdésére, miszerint nem kellene-e Sara Netanjahu ellen nyomozást elrendelni az ügyben.
A volt gondnokon kívül egyébként a rezidencia két dolgozója is pereskedik a miniszterelnök felesége ellen, de a bírósági procedúrát a kormányfő kérésére a választások utánra halasztották. Múlt heti meghallgatásukon egyikük azt mondta, hogy Sara Netanjahu rendszeresen szidalmazta őket, "különösen nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.