Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Október 01. 10:12, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós | Fotók: Foto Bé, KRS Video

Szántó Nikolett magyar drift bajnok

Szántó Nikolett magyar drift bajnok

Szántó Nikolettel beszélgettünk a tököli Végső Összecsapás után.

Először is engedd meg, hogy gratuláljak a hétvégi ezüstéremhez, és a 2014-es Bajnoki címhez!
- Köszönöm, köszönjük szépen. Egy nagyon eseménydús hétvégén és évadon vagyunk túl.

Mesélj először a Végső Összecsapásról:
- A megszokottnál is jobban készültünk erre a hétvégére. Az autó egy nagy revízión esett át, és minden lehetséges pótalkatrészt beszereztünk.

Minden előkészület ellenére volt technikai gondunk. Szombaton a kardántengely hegesztése eltört, így csak 4-5 kör edzésre volt lehetőségünk egész nap. Köszönhetően Zahuczki Zsoltnak és csapatának sikerült a helyszínen megjavítani az alkatrészt és kvalifikálni.

Annak ellenére, hogy a nap folyamán sem sikerült sokat edzeni, a kvalifikáción az 5. helyen tudtunk végezni.

A verseny már probléma nélkül zajlott?
- A vasárnapi edzés már pörgősebb volt, és ilyen mértékű gondunk nem volt, de a kuplung érdekes hangot hallatott, és a Smidéliusz Bálint elleni csatában történt ütközés után, az autót minden egyes futamra be kellett tolni, ami nem kis izgalom volt.

Nagyon jó csatákat vívtunk az ellenfelekkel, a döntőben nem sikerült megvalósítani azt, amit szerettem volna, de nagyon boldog vagyok, hogy az utolsó futamon is sikerült dobogóra állni és így megszerezni a bajnoki trófeát.

Mesélj, az évadról kérlek.
- Az év elején az volt a célunk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk a magyar bajnokságban és King of Europe szériában. A naptárunkat igyekeztünk úgy összeállítani, hogy mind a két bajnokságot végig tudjuk csinálni.

Az év elején, Tökölön egy 3. hellyel nyitottuk a szezont, majd a következő versenyt sikerült megnyerni, így átvettük a vezetést a bajnokságban. A bélkői verseny nem sikerült túl jól, de ott is értékes pontokat és tapasztalatokat szereztünk.

A Végső összecsapásra még nagyobb odaadással készültünk és végül a dobogó második fokára állhattam.

A King of Europe sorozatban már kevésbé voltunk szerencsések. Az időpont ütközések miatt a nyolc versenyből, haton tudtunk részt venni, és ebből három versenyen kellett küzdenünk a technika ördögével. Leginkább a hajtással volt problémánk: Ausztriában a váltókihajtás, Olaszországban a difi, Angliában a kuplung miatt kellett feladnunk a versenyt, de így is a 12. helyen fejeztük be a szezont.

A magyar bajnoki futamokon kevesebb problémánk adódott, így sikerült megvalósítani egy álmot.

Ha jól tudom te vagy az első nő, aki koedukált profi drift bajnokságot nyert a világon.
- Igen, nekem sincs tudomásom másik női pilótáról, akinek sikerült volna ez. Büszke vagyok a csapatomra, akik egész évben hihetetlen teljesítménnyel, és lelkesedéssel dolgoztak azon, hogy mindezt megvalósítsuk! Nagyon örülök, hogy elértük - ami a családom és a csapatom támogatása nélkül nem jöhetett volna létre - és bízom benne, hogy erőt tudok adni más nőknek is, hogy bátran váltsák valóra az álmaikat, mert semmi sem lehetetlen!

Említetted a családodat és a csapatodat. Kinek köszönhető még az eredményes szereplés?
- Minden partnerünk a legjobbat nyújtotta ahhoz, hogy eredményesek legyünk: a Motultól a legjobb kenőanyag hátteret kaptuk, a Myactioncam technikával látott el minket, hogy megmutathassuk, mi történik a pályákon, a Garage Store pedig csapatunk megjelenését tette egységessé.

Sikerült már feldolgozni az érzést hogy te vagy a bajnok?
- Nagyon sok munka eredménye ez, ami rengeteg élménnyel tett minket gazdagabbá, így nem csupán a bajnoki cím, hanem minden pillanat örök emlék!

Mik a jövő évi terveid?
- Jelenleg az egész csapat dolgozik a lehetőségeken. Több út is járhatónak látszik, így még konkrétumok nincsenek, de nagyon bízom benne, hogy hamarosan meg tudjuk osztani a jövő évi menetrendünket.

Köszönjük az egész éves együttműködést az Akont Kft-nek, a Racing-Shopnak,a Motulnak,a Garage Store-nak,és a Myactioncam-nek.

Illetve mindenkinek, aki szurkolt nekünk!

Gratulálok még egyszer és további sok sikert kívánok.

Köszönöm!

Címkék: Szántó Nikolett

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.