Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 01. 14:26, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Újabb esztergomi futó sikerek – ezúttal terepen

Újabb esztergomi futó sikerek – ezúttal terepen

Terepmaratont nyert a római siker után az Esztergomi Futóművek futója, Engelbrecht Zoltán. Az egyesületből rajta kívül még hárman: Cserni Ágota, Papp Bálint és Áprily Zoltán is teljesítette a versenyt.

Az Esztergomi Futóművek négy tagja is rajthoz állt múlt hétvégén a Vértes Terep Maratonon, amely az országban mindig az egyik legnagyobb létszámmal zajlik le. A versenyen négy kategória közül választhatnak a futók, akik így nevezhetnek az 52,5 kilométeres ultramaratonra, a 40,5 kilométeres maratonra, a 21,2 kilométeres félmaratonra vagy a 15,3 kilométeres minimaratonra.

Az esztergomi futók közül a közelmúltbeli római sikere után elindult Engelbrecht Zoltán is maratoni távon. Mellette Áprily Zoltán is ezt a távot választotta, míg Papp Bálint az ulramaratonisták versenyében, Cserni Ágota pedig a félmaratonisták küzdelmében vett részt.

Újabb esztergomi futó sikerek – ezúttal terepen

Engelbrecht Zoltán legutóbbi maratonján Olaszországban a legjobb magyarként zárt, most azonban a legjobbként, hiszen megnyerte kategóriája versenyét.

„Most az aszfaltot puha terepre cseréltem „lehet hogy nem vagyok normális???”. Azt mondják a hozzáértők, hogy egy maratoni futás után 3-4 hét a regenerálódási ideje az emberi szervezetnek, hát ezt nem igazán tartottam be. Lényeg a lényeg, vasárnap reggel pontban 9 előtt fél perccel, arra eszméltem, hogy ismét tömeg vesz körül, igaz nem tízezres és nem olaszul számolunk vissza, de a számomra kedves emberek itt vannak, és együtt kiabáljuk MAGYARUL 5, 4, 3, 2, 1, RAAAAAJT” – kezdte beszámolóját az esztergomi futó.

„Ahogy elindult a mezőny, én szokásos módon elindultam az élbollyal Gyurkó Peti, Varga Józsi, Török Bence spottársakkal együtt, sokáig együtt vágtattunk, Petivel beszélgettünk, piszkálódtunk egymással és persze a nevetés sem maradt el! Ahogy pörögtek a kilométerek a lábunk alatt, úgy szakadt szét a mi ki csapatunk is, az ultra és a maratoni táv 28 kilométerig együtt haladt és ott kettévált, ekkor eszméltem rá, hogy akikkel idáig együtt futottam az ultratávot választották a nevezésnél. Megörültem neki, mert ez azt jelentette, hogy a maratoni távon én vagyok az első, már csak meg kell tartanom a pozíciómat. Lehet, hogy menni fog, de az is lehet, hogy elvérzek és megbosszulja magát Róma! Szerencsére nem jött a „kalapácsos ember” mögöttem hogy jól fejbe kólintson vagy csak nem ért utol, merthogy siettem” – részletezte a versenyt Engelbrecht Zoltán, aki végül első lett a VTM maratoni távján 3:12:53-as idővel.

Újabb esztergomi futó sikerek – ezúttal terepen

EREDMÉNYEK
VTM Ultamaraton - 52,2 km 1245 m+
30. Papp Bálint 5:00:00

VTM Maraton - 40,5 km 1005 m+
1.Engelbrecht Zoltán 3:12:53
13.Áprily Zoltán 3:49:03

VTM Félmaraton - 21,2 km 428 m+
58.Cserni Ágota 2:55:10

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT