Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Augusztus 02. 08:28, péntek | Helyi
Forrás: lvp/Várszínház

„Viszockij 75” – emlékműsor szombaton a Várszínházban

 „Viszockij 75” – emlékműsor szombaton a Várszínházban

A tragikus sorsú és egyben legendás színészköltő, Vlagyimir Viszockij életét és művészetét idézi meg szombaton 21 órától a Várszínház emlékműsorával.

A legendás színészköltő, az új utakat kereső világhírű Taganka Színház vezető színművésze, Vlagyimir Viszockij művészete az 1970-es években teljesedett ki. Személye és munkássága meghatározta korának színházi, művészi szellemiségét. Az üldözött értelmiségi mártíriumát viselő lázadó művész születésének 75. évfordulója alkalmából mutatja be a Farkasvadászat című összeállítást a Várszínház. A brezsnyevi korszak művész fenegyereke, a XX. századi szovjet-orosz irodalom megzabolázhatatlan alakja önpusztító életmódja során egyszerre négy végén égette élete gyertyáját: költőként, színészként, énekesként és magánemberként. A tragikus sorsú zseniális művész már életében legendává vált hazájában, össznépi bálvány lett belőle. Sokoldalú munkásságának köszönhetően a szovjet-orosz valóság, különösen a brezsnyevi éra szinte teljes keresztmetszetét adják sajátos stílusú versei és dalai. Ezért a sokszor éles hangvételű kritikát, kemény politikai mondanivalót sem nélkülöző művészetének ma is jelentős társadalmi hatása tapasztalható. A halála után több mint harminc évvel is töretlen népszerűségű, korábban tiltott magnófelvételeken terjesztett legendás dalnok és színészköltő a hetvenes évek közepén több alkalommal nagy sikerrel lépett fel Magyarországon, ahol mind a mai napig kultusza van.

Előadók:
Vlagyimir Viszockij - Horányi László színművész
Zenekar tagjai: Pataki László, Russ Pál, Vincze Ervin

Az esztergomi Várszínház augusztusi programjai!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT