Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 13. 08:33, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

2018-ra is csúszhat az új esztergomi körforgalom átadása

2018-ra is csúszhat az új esztergomi körforgalom átadása

A rossz állapotú csatornacsöveket cserélni kell. A teljes útépítés befejezése emiatt jövő évre tolódik.

Javában zajlik az Esztergom-Budapest vasútvonal fejlesztésének II. üteme. Mint korábban már beszámoltunk róla, a beruházás keretében átépül Esztergom vasútállomása, új tehervonati vágánycsoport készül, megújul az állomásépület, valamint Simor János utcából kikerül a buszvégállomás a vasút mellé.

Mindehhez tartozik még a Baross Gábor utca, Sugár út és Ady Endre utcák csatlakozásánál egy új körforgalmi csomópont építése. Ez utóbbinak megakadtak a munkálatai.

Mint a beruházó, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) legutóbbi tájékoztatásából kiderül: a közműfeltárások és kamerás felülvizsgálat során sajnos kiderült, hogy mindegy 600 folyóméter hosszan az átépítendő út alatt haladó egyesített csatorna olyan rossz állapotban van, hogy mindenképpen ki kell cserélni.

Ehhez külön szakterv készül októberig, majd azt követően kezdődhetnek a munkálatok. Azokat azonban a téli időjárás befolyásolhatja, ezért a NIF szerint az új csatorna építése 2018. április végéig tarthat. A teljes útépítés befejezése emiatt jövő évre tolódik.

A cég azonban vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a téli időszakra a körforgalom elkészülhessen, és a Baross Gábor utca legalább az egyik irányban megnyitható legyen a közúti forgalom előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.