Városlista
2018. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2017. Szeptember 13. 08:33, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

2018-ra is csúszhat az új esztergomi körforgalom átadása

2018-ra is csúszhat az új esztergomi körforgalom átadása

A rossz állapotú csatornacsöveket cserélni kell. A teljes útépítés befejezése emiatt jövő évre tolódik.

Javában zajlik az Esztergom-Budapest vasútvonal fejlesztésének II. üteme. Mint korábban már beszámoltunk róla, a beruházás keretében átépül Esztergom vasútállomása, új tehervonati vágánycsoport készül, megújul az állomásépület, valamint Simor János utcából kikerül a buszvégállomás a vasút mellé.

Mindehhez tartozik még a Baross Gábor utca, Sugár út és Ady Endre utcák csatlakozásánál egy új körforgalmi csomópont építése. Ez utóbbinak megakadtak a munkálatai.

Mint a beruházó, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) legutóbbi tájékoztatásából kiderül: a közműfeltárások és kamerás felülvizsgálat során sajnos kiderült, hogy mindegy 600 folyóméter hosszan az átépítendő út alatt haladó egyesített csatorna olyan rossz állapotban van, hogy mindenképpen ki kell cserélni.

Ehhez külön szakterv készül októberig, majd azt követően kezdődhetnek a munkálatok. Azokat azonban a téli időjárás befolyásolhatja, ezért a NIF szerint az új csatorna építése 2018. április végéig tarthat. A teljes útépítés befejezése emiatt jövő évre tolódik.

A cég azonban vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a téli időszakra a körforgalom elkészülhessen, és a Baross Gábor utca legalább az egyik irányban megnyitható legyen a közúti forgalom előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 24. 05:01, szombat | Helyi

Reklám- és szponzorszerződések előtt a Vitéz-sereg

Az Esztergomi Vitézek RAFC kibővült tagsággal, még szélesebb rétegek megszólításával és egyre több feladat felvállalásával tovább fűzi kapcsolatait meglévő támogatói felé, és keresi az új partnerekkel a kapcsolatokat.

2018. Február 23. 14:46, péntek | Helyi

Minden eddiginél nagyobb turisztikai fejlesztéssorozat indul Esztergomban

Komárom-Esztergom megyében 12 nagyobb fejlesztés lendítheti fel a megye vendégforgalmát a következő években, a beruházások összértéke mintegy 50 milliárd forint lesz

2018. Február 23. 14:02, péntek | Helyi

Új üdvözlőtáblák fogadják az Esztergomba érkezőket

Stilizált városkép fölött a bazilikás betűlogó mellett az Isten hozta Szent István Városában! köszöntés olvasható, alatta angol, német és szlovák nyelven is üdvözölve a városba érkezőket.

2018. Február 23. 13:56, péntek | Helyi

Sorra törte fel a környék házait – Elfogták az esztergomi férfit - VIDEÓVAL

A bíróság elrendelte a 42 éves, esztergomi férfi előzetes letartóztatását.