Városlista
2017. november 25, szombat - Katalin

Hírek

2017. Szeptember 13. 08:33, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

2018-ra is csúszhat az új esztergomi körforgalom átadása

2018-ra is csúszhat az új esztergomi körforgalom átadása

A rossz állapotú csatornacsöveket cserélni kell. A teljes útépítés befejezése emiatt jövő évre tolódik.

Javában zajlik az Esztergom-Budapest vasútvonal fejlesztésének II. üteme. Mint korábban már beszámoltunk róla, a beruházás keretében átépül Esztergom vasútállomása, új tehervonati vágánycsoport készül, megújul az állomásépület, valamint Simor János utcából kikerül a buszvégállomás a vasút mellé.

Mindehhez tartozik még a Baross Gábor utca, Sugár út és Ady Endre utcák csatlakozásánál egy új körforgalmi csomópont építése. Ez utóbbinak megakadtak a munkálatai.

Mint a beruházó, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) legutóbbi tájékoztatásából kiderül: a közműfeltárások és kamerás felülvizsgálat során sajnos kiderült, hogy mindegy 600 folyóméter hosszan az átépítendő út alatt haladó egyesített csatorna olyan rossz állapotban van, hogy mindenképpen ki kell cserélni.

Ehhez külön szakterv készül októberig, majd azt követően kezdődhetnek a munkálatok. Azokat azonban a téli időjárás befolyásolhatja, ezért a NIF szerint az új csatorna építése 2018. április végéig tarthat. A teljes útépítés befejezése emiatt jövő évre tolódik.

A cég azonban vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a téli időszakra a körforgalom elkészülhessen, és a Baross Gábor utca legalább az egyik irányban megnyitható legyen a közúti forgalom előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2017. November 24. 18:30, péntek | Helyi

#ME TOO - Válasz Esztergom jegyzőjének

Hivatalos levelet kaptunk Esztergom jegyzőjétől. Ami a hivatalnak a pecsétes levél, az nekünk a nyilvános levél vagy cikk. Lássuk.

2017. November 24. 16:06, péntek | Helyi

Esztergomi férfi rabolt ki egy nőt Pomázon - VIDEÓVAL

Erőszakkal vette el egy nő táskáját, de három órán belül elkapták.

2017. November 24. 15:43, péntek | Helyi

Felborult egy kisteher Bajna és Nagysáp között

Felborult egy élelmiszert szállító kisteherautó Bajna és Nagysáp között pénteken.

2017. November 24. 07:43, péntek | Helyi

Baltával támadt az állítólagos gyerekmolesztálóra egy férfi Dömösön

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy dömösi férfivel szemben.