Városlista
2018. június 25, hétfő - Vilmos

Hírek

2017. Szeptember 13. 08:33, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

2018-ra is csúszhat az új esztergomi körforgalom átadása

2018-ra is csúszhat az új esztergomi körforgalom átadása

A rossz állapotú csatornacsöveket cserélni kell. A teljes útépítés befejezése emiatt jövő évre tolódik.

Javában zajlik az Esztergom-Budapest vasútvonal fejlesztésének II. üteme. Mint korábban már beszámoltunk róla, a beruházás keretében átépül Esztergom vasútállomása, új tehervonati vágánycsoport készül, megújul az állomásépület, valamint Simor János utcából kikerül a buszvégállomás a vasút mellé.

Mindehhez tartozik még a Baross Gábor utca, Sugár út és Ady Endre utcák csatlakozásánál egy új körforgalmi csomópont építése. Ez utóbbinak megakadtak a munkálatai.

Mint a beruházó, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) legutóbbi tájékoztatásából kiderül: a közműfeltárások és kamerás felülvizsgálat során sajnos kiderült, hogy mindegy 600 folyóméter hosszan az átépítendő út alatt haladó egyesített csatorna olyan rossz állapotban van, hogy mindenképpen ki kell cserélni.

Ehhez külön szakterv készül októberig, majd azt követően kezdődhetnek a munkálatok. Azokat azonban a téli időjárás befolyásolhatja, ezért a NIF szerint az új csatorna építése 2018. április végéig tarthat. A teljes útépítés befejezése emiatt jövő évre tolódik.

A cég azonban vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a téli időszakra a körforgalom elkészülhessen, és a Baross Gábor utca legalább az egyik irányban megnyitható legyen a közúti forgalom előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 25. 12:48, hétfő | Helyi

Megvan, hogy miért késtek az esztergomi vonatok

Olvasónk jelezte, hogy hétfőn délelőtt jelentős késésekre lehetett számolni az Esztergom-Budapest vasútvonalon, ám az okát nem tudta megmondani. A MÁV azonban tájékoztatott a részletekről.

2018. Június 25. 08:40, hétfő | Helyi

Perceken múlt az élete a motoros felvonulással szembe jövő autó utasának

A Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági motoros felvonuláson résztvevő motoros polgárőr segített egy szívinfarktust kapott férfit szállító autónak a Táti úton szombaton.

2018. Június 25. 07:50, hétfő | Helyi

Idén is óriási látványt nyújtottak az angyali motorosok – LÉGI VIDEÓ

Több száz motoros vett részt az idei, már negyedik a Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági motoros felvonuláson Dorogon és Esztergomban. Tóth Krisztián látványos videót készített az eseményről.

2018. Június 25. 07:40, hétfő | Helyi

Szombaton Szobi Tiborra emlékeznek a sakkozók – Várják a nevezőket!

Egykori kiváló játékosukra emlékeznek versennyel az esztergomi sakkozók. Még lehet nevezni a szombati Szobi Tibor hagyományos Schnell Sakkversenyre és Egyéni Gyermek Rapid Sakkversenyre.