Városlista
2017. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2017. Szeptember 13. 08:33, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

2018-ra is csúszhat az új esztergomi körforgalom átadása

2018-ra is csúszhat az új esztergomi körforgalom átadása

A rossz állapotú csatornacsöveket cserélni kell. A teljes útépítés befejezése emiatt jövő évre tolódik.

Javában zajlik az Esztergom-Budapest vasútvonal fejlesztésének II. üteme. Mint korábban már beszámoltunk róla, a beruházás keretében átépül Esztergom vasútállomása, új tehervonati vágánycsoport készül, megújul az állomásépület, valamint Simor János utcából kikerül a buszvégállomás a vasút mellé.

Mindehhez tartozik még a Baross Gábor utca, Sugár út és Ady Endre utcák csatlakozásánál egy új körforgalmi csomópont építése. Ez utóbbinak megakadtak a munkálatai.

Mint a beruházó, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) legutóbbi tájékoztatásából kiderül: a közműfeltárások és kamerás felülvizsgálat során sajnos kiderült, hogy mindegy 600 folyóméter hosszan az átépítendő út alatt haladó egyesített csatorna olyan rossz állapotban van, hogy mindenképpen ki kell cserélni.

Ehhez külön szakterv készül októberig, majd azt követően kezdődhetnek a munkálatok. Azokat azonban a téli időjárás befolyásolhatja, ezért a NIF szerint az új csatorna építése 2018. április végéig tarthat. A teljes útépítés befejezése emiatt jövő évre tolódik.

A cég azonban vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a téli időszakra a körforgalom elkészülhessen, és a Baross Gábor utca legalább az egyik irányban megnyitható legyen a közúti forgalom előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Szeptember 26. 18:46, kedd | Helyi

Vadkan üldözött egy horgászt Visegrádon – VIDEÓVAL

Ötven percet át üldözte a vadkan a horgász autóját Visegrádon. Az esetről videó is készült.

2017. Szeptember 26. 14:38, kedd | Helyi

Elhatárolódás!!!

Az infoesztergom.hu weboldal hivatalos facebook felületei csak és kizárólag az infoesztergom és infopárkány közösségi oldalak.

2017. Szeptember 26. 10:17, kedd | Helyi

Így készítheti el 2017 Esztergom Ételét! – Mutatjuk a receptet!

Vargányás szűzpecsenye vörösboros mártásban, töklepényben tálalva – ez volt a győztes étel az Esztergom Étele 2017 főzőversenyen.

2017. Szeptember 26. 06:00, kedd | Helyi

600 ezres kárt okoztak a fiatal vandálok - VIDEÓVAL

Mintegy 600 ezer forintos kárt okozott az a négy tinédzser, akik a hétvégén szétverték Esztergom első szabadtéri kiállítását. Az RTL Klub Híradója is az InfoEsztergom-ról tájékozódott.