Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 04. 09:37, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/kemöh

Újabb milliárdok érkeznek Esztergomba – Fontos fejlesztések valósulnak meg!

Újabb milliárdok érkeznek Esztergomba – Fontos fejlesztések valósulnak meg!

Újabb támogatási kérelmeket bíráltak el a napokban. A hírnek leginkább Esztergom örülhet, hiszen a város 5 pályázata is zöld utat kapott.

A megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Esztergom újabb 5 pályázatát bírálták el pozitívan. A korábbi 1,7 milliárdos csomagból kerékpárút épül a belváros és az Ipari Park között, Szociális Intézményi Központot hoznak létre, a Pézsa Tibor sportcsarnok és a Dobó Katalin Gimnázium energetikai fejlesztésére is sor kerül, valamint a Palatinus-tó környéke is fejlődik. A megye támogató döntésének köszönhetően most ehhez újabb projektek csatlakoznak - összesen 2,2 milliárd forint fordítható a közeljövőben további fejlesztésekre.

„Nagy öröm, hogy Esztergomra került a sor, s a korábbi nyertes pályázataikhoz most újabbak csatlakoztak. Így összesen csaknem 4 milliárd forintot fordíthat a város jelentős mértékű fejlesztésekre, az itt élők életszínvonalának és körülményeinek javítására” – tette hozzá Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is örömét fejezte ki, mint mondta, az országos, pozitív gazdasági változásokkal párhuzamosan Esztergom is a fejlődés útjára lépett, a támogatásoknak köszönhetően pedig a közeljövőben olyan fejlesztések kezdődhetnek el, melyek mind az ott élők, a közösség erősödését tudják szolgálni.

Az elnyert 974 millió forintos támogatásnak köszönhetően Esztergom szívében egy olyan piacépület-együttes és egy termelői piac létesül, amely többek között a kínált elárusítóhelyekkel és őstermelői piacrésszel hozzájárul majd a város-vidék együttműködésének erősítéséhez.

Összesen 1 milliárd forintból, két ütemben az Esztergom-Kertváros városrészen található Sándor major szegregátum rehabilitációja is megvalósul. Ennek során az itt található 35 lakás teljes körűen felújítják, valamint egy közösségi mintakertet és egy játszóteret is létrehoznak.

A projekttel párhuzamosan, további összesen 300 millió forintból a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület bevonásával az említett szegregátum lakosainak rehabilitációs, integrációs és helyi közösséget fejlesztő szociális, egészségügyi, családsegítő komplex programokat is szerveznek, pénzügyi és álláskeresési tanácsadást nyújtanak, ezzel is felkészítve őket a változásokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.