Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Január 25. 12:00, péntek | PR
Forrás: (x)

7 dolog, amit tudnod kell a sminktetoválásról - Szakember válaszol

7 dolog, amit tudnod kell a sminktetoválásról - Szakember válaszol

A Laneche Kozmetika Esztergom sminktetoválóját, Esztert kérdeztük a hölgyek körében egyre népszerűbb sminktetoválással kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekről.

Mire figyeljünk a sminktetováló szakembert választásnál?

Sminktetováló, illetve szalon választásakor fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy az adott szalonban milyen tetováló géppel dolgoznak. Ma már a gépeknek óriási a kínálata a legegyszerűbb berendezéstől a már orvosesztétikai tetoválások elvégzésére is alkalmas gépekig, melyek sokkal aprólékosabban, maximális precizitással, minimális sebképződéssel dolgoznak. Ezekkel a gépekkel minimális kellemetlenség, fájdalom mellett lehet elvégezni egy sminktetoválást. Fontos, hogy a festékek, amik felhasználásra kerülnek megfelelő helyről vásárolt, bevizsgált és jó minőségűek legyenek. Természetesen az sem utolsó szempont, hogy a kozmetikusnak van-e tanfolyami végzettsége és néhány éves tapasztalata a pigmentáláshoz.

Mennyire fáj a sminktetoválás?

Az esztétikai sminktetoválás általában fájdalommentes, minimális kellemetlenséggel járó eljárás. Itt azonban visszautalnék az első ponthoz, hogy ebben a kérdésben nagy szerepe van a tetováló gépnek, ugyanis az egyszerűbb, kisebb rezgésszámmal működő gépek esetén ez nagyobb fájdalommal járhat.

Feldagad a bőr a sminktetoválás végén?

Az egyén bőrének érzékenységétől függ, hogy mennyire pirosodik ki illetve dagad fel a bőr. Általában ettől sem kell tartani. Érzékeny bőr esetén előfordul kis duzzadtság, pirosság, ami többnyire másnapra elmúlik.

Sminktetoválás után mi a teendő? Hogyan történik az otthoni ápolás?

Fontos, hogy az otthon ápolásról még a sminktetoválás megkezdése elött tájékoztatást kapjon a vendég a kozmetikustól! Ha bármi kérdése van, ami nem hangzott el, mindenképpen tegye fel! Kb 2 hétig kell a felületre vigyázni (közös fürdő, strand, szauna, szolárium, napfény kerülendő) A megbeszélt vagy szalonban kapott krémmel ajánlott kezelni a tetoválás területét.

Melyik évszakban ajánlott a sminktetoválást elvégeztetni?

Valójában, ha a javasolt óvintézkedéseket be tudjuk tartani, akkor nincs ajánlott időszak az elvégzésére, gyakorlatilag bármikor lehet. Igaz viszont, hogy a leírtakat talán ősztől koratavaszig a legkönnyebb betartani. Viszont nem célszerű pl. egy téli wellness hétvége elé sem időzíteni.

Meddig maradt szép a sminktetoválás?

A sminktetoválás tartóssága erősen bőrfüggő, változó hogy kinek mennyi idő elteltével kezd kopni, halványodni. Természetesen a választott szín sötétégétől is függ a tartóssága. A frissen elkészült tetoválás 1-2 árnyalattal sötétebb, mint a végeredmény, amit kb. 1 hét elteltével nyer el. Innentől számolva 1,5-3 évig van a bőrben , de ez az ami erősen függ a vendég bőrtipusától illetve életvitelétől (rendszeres szolárium, napsütés pl lényegesen gyorsabban koptatja).

MIért kerül általában 30-50.000 Ft-ba a sminktetoválás?

Nyilván mint minden, a sminktetoválások ára is széles skálán mozog. Nagy különbségeket láthatunk a vidéki és nagyvárosi szalonok áraiban is. Általánosságban egy megfelelő géppel, pigmenttel és tapasztalt kozmetikus által végzett sminktetoválás esetén ez a reális ár, ami általában tartalmazza az egyszeri korrekciót (ha szükséges), de erről érdemes tájékozódni.

Ha van még kérdésed a sminktetoválással kapcsolatban tedd fel bátran Eszternek elérhetőségein keresztül: https://www.facebook.com/kozmetikaesztergom/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.