Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Március 20. 12:32, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

800 különböző munkahelyet kínáltak Esztergomban

800 különböző munkahelyet kínáltak Esztergomban

„Út a munkaerőpiacra” címmel tartottak állásbörzét március 20-án Esztergomban a Szent Adalbert Központban.

Az eseményre – melyet Völner Pál országgyűlési képviselő, Kancz Csaba kormánymegbízott és Horváth-Szeder Gábor, a járási hivatal vezetője nyitottak meg – több százan voltak kíváncsiak.

Az állásbörzére nemcsak magyarországi hanem határon túli magyarok számára is kínáltak lehetőségeket a cégek, szervezetek, mintegy nyolcszáz különböző pozícióban. Az „Út a munkaerőpiacra” állásbörzén a standokkal, prospektusokkal megjelent helyi vállalkozások, cégek, szervezetek mellett a munkaerőpiaci programokról és támogatásokról tájékoztatták az érdeklődőket.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal által szervezett eseményen Völner Pál köszöntőjében többek között kiemelte, hogy ma már nemcsak a munkáltatók hanem a munkavállalók is abban a helyzetben vannak, hogy válogathatnak a lehetőségek közül. Az országgyűlési képviselő arra is rámutatott, hogy az elmúlt nyolc év alatt a kormányzatnak sikerült elérnie, hogy Magyarországon 750 ezer új munkahely létesült, illetve a 2010 előtti 12 százalékos munkanélküliség mára lassan munkaerőhiánnyá válik.

Kancz Csaba rövid beszédében felhívta a figyelmet, hogy a mostani állásbörzén több, mint nyolcszáz munkahelyet kínálnak az érdeklődőknek, illetve rámutatott, hogy jelenleg a munkáltatók vannak nehezebb helyzetben, hiszen a mostani helyzetben úgy tudnak eredményesebben állást kínálni, ha magasabb bért adnak a munkavállalóknak.

Horváth-Szeder Gábor egyebek mellett arról beszélt, hogy a járási hivatal egyik legfontosabb feladata az álláskeresők és a munkáltatók találkozásának és sikeres kommunikációjának elősegítése, ezzel a mostani börzével a határon túli magyarok számára is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.