Városlista
2018. augusztus 18, szombat - Ilona

Hírek

2017. Október 12. 04:50, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMÖH

93 éves versmondóval és visszatérő versenyzőkkel idén is virágzott a vers Esztergomban

93 éves versmondóval és visszatérő versenyzőkkel idén is virágzott a vers Esztergomban

Kilencedik alkalommal zajlott a Virág volt a vers című versmondó verseny a Helischer József Városi Könyvtár szervezésében szombaton. Az 50 év feletti amatőr versmondóknak idei szlogenjük: „Csak tiszta forrásból”.

A versenyre ezúttal 29-en jelentkeztek, közülük heten határon túlról. Az alkalmat megtisztelte jelenlétével Romanek Etelka polgármester, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke és Meszes Balázs, az Esztergom Város Idegenforgalmi és Kulturális Bizottságának elnöke is. A Megyei Közgyűlés, a korábbi évekhez hasonlóan különdíjat is felajánlott.

Az illusztris zsűri hosszas mérlegelést követően választotta ki a három legjobbnak ítélt versmondót. A harmadik díjat Bohák Anikó Érsekkétyről, a második díjat Strich Lászlóné Budapestről, az első díjat pedig Mach András szintén budapesti lakos érdemelte ki. A zsűri különdíját Ungvári Tamás Egerből kapta.

A Megyei Közgyűlés különdíját, melyet Steindl Balázs alelnök adott át, Ézsiás Lászlónak ítélte a zsűri. A hetvenéves, világtalan férfi az esztergomi versmondó verseny visszatérő résztvevője, az eddigi kilenc alkalom mindegyikén mondott verset.

Külön köszöntötték a legidősebb versenyzőt: Jobák Márta 93 éves, az utóbbi években ő is mindig részt vett a versenyen, az elmúlt évben díjazott is lett. Martsa Piroska szobrászres-taurátor, műteremvezető munkája három gyönyörű Arany János emlékplakett, melyeket a zsűri döntésének megfelelően Szulényi Mária Valéria Párkányból, Németh Tamás Ferencné Nyergesújfaluról, és Pálmai József Dömösről vehetett át.

A Szentgyörgymezei Olvasókör egyebek mellett felajánlott három üveg mézet, amelyet a zsűri döntése alapján egy ajándékkönyvvel és az emléklappal együtt Rucska Ferencné Tokodról, Kiss László Esztergomból és Sopovné Bachmann Katalin Tatáról kapta.

A rendezvényről senki nem távozott üres kézzel: a könyvtár igazgatója mindenkinek megköszönte a részvételt, és egy kis kötettel, valamint az alkalomra készült emléklappal tette emlékezetessé valamennyiük számára a részvételt.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 18. 13:45, szombat | Helyi

Az Esztergom és Párkány közötti komp kicsit gyorsítva – VIDEÓK

Gebhardt Nóra videói! Gyorsított felvételeken egy indulás és érkezés az esztergomi teherkomppal!

2018. Augusztus 18. 12:00, szombat | Helyi

Sok vidám előadás vár a gyerekekre a művházban

Meghirdette gyerekszínházi programjait az esztergomi művelődési ház az új évadra. Lesz miből választani a kicsiknek szórakozásként.

2018. Augusztus 18. 11:43, szombat | Helyi

Így tűnik el a Nap Párkány mögött – VIDEÓ

Csodás gyorsított felvételt készített Gebhardt Nóra a naplementéről Esztergomból nézve!

2018. Augusztus 18. 09:39, szombat | Helyi

Már elvették a jogsiját, így gondolta, ittasan vezethet

Két eljárás is indult az ellen a férfi ellen, akit Dorogon kaptak el ittas vezetéssel a rendőrök pénteken este.