Városlista
2017. október 23, hétfő - Gyöngyi

Hírek

2017. Október 12. 04:50, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMÖH

93 éves versmondóval és visszatérő versenyzőkkel idén is virágzott a vers Esztergomban

93 éves versmondóval és visszatérő versenyzőkkel idén is virágzott a vers Esztergomban

Kilencedik alkalommal zajlott a Virág volt a vers című versmondó verseny a Helischer József Városi Könyvtár szervezésében szombaton. Az 50 év feletti amatőr versmondóknak idei szlogenjük: „Csak tiszta forrásból”.

A versenyre ezúttal 29-en jelentkeztek, közülük heten határon túlról. Az alkalmat megtisztelte jelenlétével Romanek Etelka polgármester, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke és Meszes Balázs, az Esztergom Város Idegenforgalmi és Kulturális Bizottságának elnöke is. A Megyei Közgyűlés, a korábbi évekhez hasonlóan különdíjat is felajánlott.

Az illusztris zsűri hosszas mérlegelést követően választotta ki a három legjobbnak ítélt versmondót. A harmadik díjat Bohák Anikó Érsekkétyről, a második díjat Strich Lászlóné Budapestről, az első díjat pedig Mach András szintén budapesti lakos érdemelte ki. A zsűri különdíját Ungvári Tamás Egerből kapta.

A Megyei Közgyűlés különdíját, melyet Steindl Balázs alelnök adott át, Ézsiás Lászlónak ítélte a zsűri. A hetvenéves, világtalan férfi az esztergomi versmondó verseny visszatérő résztvevője, az eddigi kilenc alkalom mindegyikén mondott verset.

Külön köszöntötték a legidősebb versenyzőt: Jobák Márta 93 éves, az utóbbi években ő is mindig részt vett a versenyen, az elmúlt évben díjazott is lett. Martsa Piroska szobrászres-taurátor, műteremvezető munkája három gyönyörű Arany János emlékplakett, melyeket a zsűri döntésének megfelelően Szulényi Mária Valéria Párkányból, Németh Tamás Ferencné Nyergesújfaluról, és Pálmai József Dömösről vehetett át.

A Szentgyörgymezei Olvasókör egyebek mellett felajánlott három üveg mézet, amelyet a zsűri döntése alapján egy ajándékkönyvvel és az emléklappal együtt Rucska Ferencné Tokodról, Kiss László Esztergomból és Sopovné Bachmann Katalin Tatáról kapta.

A rendezvényről senki nem távozott üres kézzel: a könyvtár igazgatója mindenkinek megköszönte a részvételt, és egy kis kötettel, valamint az alkalomra készült emléklappal tette emlékezetessé valamennyiük számára a részvételt.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Október 23. 05:02, hétfő | Helyi

56-ra emlékezik Esztergom - Meghívó

Megemlékezik Esztergom az 1956-os események mártírjairól, hőseiről. A tiszteletadás jeléül felidézzük az 1956. október 26-án történt esztergomi történéseket.

2017. Október 23. 05:00, hétfő | Helyi

Egy 1957-es esztergomi diákemlék

Így emlékszik 1956-ra egy akkor tizenéves esztergomi diák, Fonyódi György társaival 1957-ben is tisztelgett 1956 áldozatai előtt.

2017. Október 23. 05:00, hétfő | Helyi

Már gyűjti az adományokat a biciklis Mikulás - VIDEÓKKAL

Elkezdődött a jótékonysági gyűjtés az esztergomi gyerekeknek.

2017. Október 22. 11:14, vasárnap | Helyi

Jó tanuló, jó sportoló pályázat Esztergomban – Már lehet pályázni!

Esztergom önkormányzata idén is díjazza a tanulmányaikban és a sportban kiemelkedő eredményt elérő diákokat. A pályázat benyújtásának határideje november 10.