Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2018. Április 23. 19:14, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A csatornahálózattal együtt épül tovább a Csenkei út

A csatornahálózattal együtt épül tovább a Csenkei út

Az ivóvíz- és szennyvízcsatorna hálózat is megépül a Csenkei úton, ezek tervezése és a szükséges források biztosítása miatt csúszott az út aszfaltozása.

A csatornázás májusban kezdődik, a rákötési lehetőségekről, kötelezettségekről levélben értesítik az érintetteket.

Tavaly elkezdődött a Csenkei út aszfaltburkolatának kiépítése, amelyhez az önkormányzati önerő mellett 150 millió forint állami támogatást is elnyert Esztergom. A munkálatok néhány hónapja szünetelnek, mint kiderült azért, mivel időközben lehetőség nyílt arra, hogy az illetékes vízműszolgáltatóval együttműködve kiépüljön az ivóvíz- és szennyvízcsatorna hálózat is.

Az ÉDV Zrt. és az önkormányzat ez alatt az idő alatt sikeresen egyeztetett az évtizedek óta halogatott csatornafejlesztés ügyében, amelynek köszönhetően heteken belül elkezdődik Szamárhegy és Búbánatvölgy területén a hálózat kiépítése.

Első körben a Kettőspince felől a Csenkei útig készül el a gerinchálózat, ehhez csatlakozik a 11-es út és a Meggyfás utca közti szakasz, majd ezt követően a Meggyfás utca-Fárikúti út közötti rész.

Az önkormányzat finanszírozásában elkészültek a tervek, a szükséges engedélyeztetések jelenleg is zajlanak, és heteken belül elkezdődhet a csatornahálózat építése, azt követően pedig az aszfaltburkolat elkészítése. A víziközmű fejlesztést az ÉDV Zrt. és az önkormányzat közösen finanszírozza, előbbi a munkálatok teljes költségeit, utóbbi a tervezés mellett a beruházás anyagköltségeit fedezi.

A csatornahálózat kiépítésével minden érintett ingatlannak nem csak lehetősége lesz rákötnie a hálózatra, hanem érdeke is: megszűnhetnek az egyre komolyabb talajterhelést okozó, úgynevezett szivárgó típusú emésztők, miközben a közművesített ingatlanok értéke is jelentősen növekszik.

Az érintett ingatlanok tulajdonosait az önkormányzat információink szerint a következő hetekben levélben keresi meg tájékoztatás és egyeztetés céljából.
A Csenkei úti csatornafejlesztés a következő években tovább folytatódhat a Fárikúti út – 11-es út között, valamint a csatlakozó utcákban is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 21. 13:13, kedd | Helyi

Gyereknapra izgalmas programokkal készülnek a tűzoltók

Gyermeknap alkalmából május 25-én, hatodik alkalommal nyílnak meg a tűzoltóságok kapui a gyerekek előtt. Esztergomban és a térségben is.

2019. Május 21. 10:02, kedd | Helyi

Hipermodern konditermet adott át a TE Connectivity

Valószínűleg Esztergom legkorszerűbb testépítő termét adták át az Ipari Parkban, a TE Connectivity gyárában a minap.

2019. Május 21. 09:45, kedd | Helyi

Rá akarták venni a betörők a felébresztett tulajdonost, hogy ne tegyen feljelentést

Az Esztergomi Járási Ügyészség a kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult bűnügyben két férfi letartóztatása hosszabbítására tett indítványt.

2019. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Egyetlen hazánk van: ez a magyar nyelv – Kazinczy döntő Esztergomban

A PPKE BTK VJTK hagyományosan 5. alkalommal adott otthont a felsőoktatási intézmények hallgatóinak megrendezett Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd Versenynek a minap.