Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Április 23. 19:14, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A csatornahálózattal együtt épül tovább a Csenkei út

A csatornahálózattal együtt épül tovább a Csenkei út

Az ivóvíz- és szennyvízcsatorna hálózat is megépül a Csenkei úton, ezek tervezése és a szükséges források biztosítása miatt csúszott az út aszfaltozása.

A csatornázás májusban kezdődik, a rákötési lehetőségekről, kötelezettségekről levélben értesítik az érintetteket.

Tavaly elkezdődött a Csenkei út aszfaltburkolatának kiépítése, amelyhez az önkormányzati önerő mellett 150 millió forint állami támogatást is elnyert Esztergom. A munkálatok néhány hónapja szünetelnek, mint kiderült azért, mivel időközben lehetőség nyílt arra, hogy az illetékes vízműszolgáltatóval együttműködve kiépüljön az ivóvíz- és szennyvízcsatorna hálózat is.

Az ÉDV Zrt. és az önkormányzat ez alatt az idő alatt sikeresen egyeztetett az évtizedek óta halogatott csatornafejlesztés ügyében, amelynek köszönhetően heteken belül elkezdődik Szamárhegy és Búbánatvölgy területén a hálózat kiépítése.

Első körben a Kettőspince felől a Csenkei útig készül el a gerinchálózat, ehhez csatlakozik a 11-es út és a Meggyfás utca közti szakasz, majd ezt követően a Meggyfás utca-Fárikúti út közötti rész.

Az önkormányzat finanszírozásában elkészültek a tervek, a szükséges engedélyeztetések jelenleg is zajlanak, és heteken belül elkezdődhet a csatornahálózat építése, azt követően pedig az aszfaltburkolat elkészítése. A víziközmű fejlesztést az ÉDV Zrt. és az önkormányzat közösen finanszírozza, előbbi a munkálatok teljes költségeit, utóbbi a tervezés mellett a beruházás anyagköltségeit fedezi.

A csatornahálózat kiépítésével minden érintett ingatlannak nem csak lehetősége lesz rákötnie a hálózatra, hanem érdeke is: megszűnhetnek az egyre komolyabb talajterhelést okozó, úgynevezett szivárgó típusú emésztők, miközben a közművesített ingatlanok értéke is jelentősen növekszik.

Az érintett ingatlanok tulajdonosait az önkormányzat információink szerint a következő hetekben levélben keresi meg tájékoztatás és egyeztetés céljából.
A Csenkei úti csatornafejlesztés a következő években tovább folytatódhat a Fárikúti út – 11-es út között, valamint a csatlakozó utcákban is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT