Városlista
2018. június 25, hétfő - Vilmos

Hírek

2017. Szeptember 13. 10:05, szerda | Helyi
Forrás: közlemény

40 ezres tömeg szórakozott a hétvégén Esztergomban

40 ezres tömeg szórakozott a hétvégén Esztergomban

Koncertekkel, Árpád-kori bemutatókkal és családi programokkal várták a hétvégén a látogatókat Esztergomban, az Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztiválon.

A háromnapos, ingyenes rendezvényen több tízezren vettek részt az ország minden pontjáról. A fesztiválon megválasztották Esztergom ételét is.

Hatodik alkalommal szervezte meg idén az Ízek-Korok-Hangulatok fesztivált a Moriani Consulting Kft. A rendezvénynek ebben az évben is a Mindszenty tér, a Kis-Duna sétány és az Erzsébet park adott otthont. A látogatókat három napon keresztül számos program várta.

A fesztiválon minden évben más történelmi korszak mutatkozik be, idén az Árpád-kor került a középpontba. Hagyományőrzők táboroztak le az Erzsébet parkban, ahol megmutatták, hogyan éltek az emberek akkor. Tizenegy lovat is hoztak magukkal, akik segítségével hadi bemutatót tartottak.

Szombaton a gasztronómiáé volt a főszerep, több mint egy tucat csapat versengett azért, hogy az ő fogásuk legyen 2017-ben Esztergom Étele. A szakmai zsűrinek idén kiemelten nehéz dolga volt a főzőversenyen, hiszen rengeteg különleges ételt tálaltak eléjük. A megmérettetésen Buday Péter és Jászai Tibor mesterszakács, Romanek Etelka polgármester és Keppel Dániel, a Hello Esztergom főszerkesztője pontozta a fogásokat. Végül a Balassa iskola diákokból álló csapata vitte el a százezer forintos fődíjat. A győztes étel: Vargányás szűzpecsenye vörösboros mártásban, töklepényben tálalva.

A zsűri négy különdíjat is kiosztott: a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat ajándékcsomagját Schleer Ádám csapata kapta. A Magyar Konyha egyéves előfizetését Pósa Tibor és csapata vihette haza. A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díját pedig Kovács Edit csapata nyerte meg. A legegészségesebb ételt is értékelték, a kategória győztesének, Juhász Veronikának a Valeomed Egészségközpont ajánlott fel vásárlási utalványt.

A fesztiválon az állatok is külön szerepet kaptak. Az Ister Granum Vadász-Hagyományőrző Sport Egyesület többek között trófeakiállítással és vadállat-bemutatóval várta a látogatókat. Az érdeklődők testközelből megnézhettek például egy rókát, borzot, kisegeret és görényt is.

Az estéket mindennap nagykoncertek zárták, pénteken a Soulwave és a Hooligans, szombaton Geszti Péter, vasárnap pedig a Csík Zenekar táncoltatta meg a közönséget. Napközben olyan tehetséges zenekarok léptek színpadra, mint a Sic Transit Folk Műhely, a StarBugs, a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar vagy a Bud Spencer és Terence Hill Emlékzenekar.

Idén újdonságként Rovás sátorral is várták a látogatókat, ahol az érdeklődők megtanulhattak róni és tartalmas előadásokat is hallhattak.

A gyermekeket sok játék várta, ami mellett a Bóbita Zenekar és Gulyás László vándormuzsikus szórakoztatta őket.

Összességében a fesztivál programjai és a vásári forgatag mintegy negyvenezer látogató hétvégéjét tették tartalmassá.

A szervező cég október első hétvégéjén egy újabb háromnapos, ingyenes rendezvénnyel, a Borhíd Fesztivál és Borünneppel várja majd a látogatókat.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 25. 12:48, hétfő | Helyi

Megvan, hogy miért késtek az esztergomi vonatok

Olvasónk jelezte, hogy hétfőn délelőtt jelentős késésekre lehetett számolni az Esztergom-Budapest vasútvonalon, ám az okát nem tudta megmondani. A MÁV azonban tájékoztatott a részletekről.

2018. Június 25. 08:40, hétfő | Helyi

Perceken múlt az élete a motoros felvonulással szembe jövő autó utasának

A Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági motoros felvonuláson résztvevő motoros polgárőr segített egy szívinfarktust kapott férfit szállító autónak a Táti úton szombaton.

2018. Június 25. 07:50, hétfő | Helyi

Idén is óriási látványt nyújtottak az angyali motorosok – LÉGI VIDEÓ

Több száz motoros vett részt az idei, már negyedik a Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági motoros felvonuláson Dorogon és Esztergomban. Tóth Krisztián látványos videót készített az eseményről.

2018. Június 25. 07:40, hétfő | Helyi

Szombaton Szobi Tiborra emlékeznek a sakkozók – Várják a nevezőket!

Egykori kiváló játékosukra emlékeznek versennyel az esztergomi sakkozók. Még lehet nevezni a szombati Szobi Tibor hagyományos Schnell Sakkversenyre és Egyéni Gyermek Rapid Sakkversenyre.