Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 22. 11:37, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A kormány 17 milliárdot különített el Esztergom megújítására

A kormány 17 milliárdot különített el Esztergom megújítására

Az elmúlt évtizedekben nem volt ekkora lehetőség, mint most, hogy Esztergom turisztikai fejlesztését végig vigyük...

...mindehhez pályáztatás alatt vannak források, illetve már megnyert területi operatív programok is rendelkezésre állnak – mondta Völner Pál augusztus 22-i sajtótájékoztatóján Esztergomban.

A körzet országgyűlési képviselője a tájékoztatón kiemelte, hogy 2017. augusztus 18-án a kormány határozatot hozott a Dunakanyar fejlesztési koncepciójártól 2030-ig. A beruházások összértéke mintegy 70 milliárd forint, ebből Esztergomnak közel 17 milliárd forint jut megújításra, hangzott el a tájékoztatón.

Völner Pál elmondta: a fejlesztési tervben 5 milliárd forintot nevesítettek az esztergomi Szent István Strandfürdő fejlesztésére és környékének, így a Fürdő szállónak a rendbetételéreis. Ugyancsak ebben az esztergomi beruházási csomagban található 2 milliárd forint, ami egyházi-, turisztikai attrakciók fejlesztésére, valamint tízmilliárd forintot különített el a kormány Esztergom városképének turisztikai megújítására - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Völner Pál hozzátette: a régió vonzerejét tovább erősítő fejlesztési program Komáromtól Vácig tartó dunai szakaszról szól, ebben kap főszerepet Esztergom, melyben szerepel a fent említettek mellett például, hogy 12 milliárdot különítettek el a gyorsjáratú hajórendszer Budapesttel való még szorosabb összeköttetésére. A Dunakanyar fejlesztési koncepciójában egyebek között szerepel Vác, ahol a barokk belváros megújítását, vagy például a pilisi turisztikai attrakciók fejlesztését, illetve Dobogókő megújítását célozzák meg a projekttel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.