Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 01. 11:12, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

„A zene hidakat épít” – Zeneiskolások Mariazellben

„A zene hidakat épít” – Zeneiskolások Mariazellben

Esztergom ausztriai testvérvárosában, Mariazellben adott nagysikerű hangversenyt november 26-án az Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola vonószenekara a Mariazelli Advent programsorozat keretében.

Esztergom városát, a Gáspár Csilla vezette Vonószenekar mellett a zeneiskola intézményvezetője Udvardyné Pásztor Ágnes, valamint Stipkovits Fülöp intézményvezető-helyettes képviselte.

Mariazell és Esztergom zeneiskoláinak eredményes együttműködése keretében a Mariazelli Zeneiskola „Kiddy-Band“ Ifjúsági Fúvósegyüttese -2016 júniusában- Esztergomban vendégeskedett és adott koncertet a Széchenyi téren. A most létrejött viszontlátogatás során az Esztergomi Zeneiskola kibővített Vonószenekara a Mariazelli Advent programsorozat megnyitóján való közreműködés mellett nagysikerű önálló hangversennyel kedveskedett a helyieknek és a nagyszámban jelenlévő turistáknak egyaránt.

A szívélyes vendéglátás részeként az Esztergomi Zeneiskola növendékei idegenvezetés keretében ismerkedhettek Mariazell nevezetességeivel, valamint a város polgármestere Manfred Seebacher ünnepi fogadás keretében köszöntötte az Esztergomot képviselő együttes tagjait. Mariazell polgármestere kötetlen közös beszélgetés keretében örömét fejezte ki a testvérváros zeneiskolái között kialakult együttműködés kapcsán. Emellett a két város által megvalósuló hasonló, további kezdeményezések létrejöttét szorgalmazta. Hannes Haider a Mariazelli Zeneiskola igazgatója beszédében utalt Esztergom és Mariazell több évszázados kulturális kötődésére, valamint kiemelte a zene összekötő erejét. Egyben emlékeztetett a testvérvárosi csereprojekt mottójára is; „Musik baut Brücken – a zene hidakat épít”.
A cserelátogatás megvalósulását Esztergom Város Önkormányzata és Romanek Etelka polgármester mellett az Esztergomi Zeneiskola Alapítványa is támogatta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.