Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 23. 09:38, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Adománygyűjtő jótékonysági futás egyik állomása lesz Esztergom

Adománygyűjtő jótékonysági futás egyik állomása lesz Esztergom

Országos jótékonysági futás egyik helyszíne lesz Esztergom hamarosan. Bárki csatlakozhat a sportolókhoz, akik várják az adományokat.

Augusztus 15-tól 20-ig zajlik le a székesfehérvári Heti Betevők szervezet számára rendezett jótékonysági futás. A szervezet a sanyarú sorsú embereken igyekeznek segíteni ételosztással, adományokkal.

Már 12. alkalommal zajlik le ez a jótékonysági futás, mely minden évben más-más célokért indul útnak, hogy segíthessen a rászorultaknak. A futás során egy 8-10 fős csapat futja végig a távot. Van, aki teljes egészében, van, aki egyes szakaszokat. Az út során az érintett településeken bárkinek lehetősége van becsatlakozni, akár futva, akár kerékpárral.

A futás Székesfehérvárról rajtol, majd Esztergom - Komárom - Győr - Celldömölk - Veszprém útvonalon Székesfehérváron ér célban.

A szervezők pedig közben az érintett városokban minél több sportolót szeretnének bevonni a rendezvénybe, népszerűsítve a futást, a mozgást, az egészséges életmódot.

„A világban, és kis hazánkban is mindig van ok, amiért jótékonyan futhatunk.
Futhatunk az egészségünkért, futhatunk, hogy jól érezzük magunkat, futhatunk, hogy hasonló gondolkodású embereket, tájakat ismerjünk meg, a jóleső fáradtságért, a szabadság érzéséért. Futhatunk versenyeket, hogy teljesítsük az általunk kitűzött célt, megvalósíthassuk álmainkat.

Futhatunk egy jó célért, hogy segíthessünk másokon, mi sportolók a magunk módján.

Elindulhatunk az országban, városokon, falvakon, hogy úttalan és forgalmas utakon áthaladva felhívjuk a figyelmet a szegényekre, az elesettekre, a cserbenhagyott állatokra, az éhezőkre, a fogyatékkal élőkre. Beszéljen róluk az ország, ismerjék meg őket, vegyenek tudomást róluk. Vigyük hozzájuk adományainkat, szeretetünket.

Hisszük, és hittel valljuk: Minden emberben benne van a segítőkészség, a jóakarat. Csak elő kell hozni, engedni kell, hogy feltörjön a lelkünkben” – ismertette a szervezők hitvallását Lajkó Csaba ultrafutó, jótékonysági futó.

A jótékonysági futás időpontja:
2018. augusztus 15 – augusztus 20.

Rajt:
2018. augusztus 15. 8:00 óra.

Gyülekező:
2018. augusztus 28. 6:30-tól a székesfehérvári Alba Plaza előtt. 7:30-kor átvonulunk az Országalmához, közös fotózás után indulunk utunkra.

Útvonal:

1. nap: Székesfehérvár – Esztergom: 96 km

2. nap: Esztergom – Komárom: 55 km (rajt: 10 óra)

3. nap: Komárom – Győr: 50 km (rajt: 10 óra)

4. nap: Győr – Celldömölk: 74 km (rajt 8 óra)

5. nap: Kemeskápolna – Veszprém: 79 km (rajt 8 óra)

6. nap: Veszprém – Székesfehérvár: 46 km (rajt 9 óra)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.