Városlista
2019. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Február 12. 06:52, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotók:airrace.redbull.com

Akár Esztergom is szerepet kaphatna az idei Red Bull Air Race-ben

Akár Esztergom is szerepet kaphatna az idei Red Bull Air Race-ben

A nyugat-balatoni térség, Keszthely és Hévíz már bejelentkezett az idei Red Bull Air Race megrendezésére, de a Dunakanyar is felmerült, mint lehetséges helyszín.

„Szob és Zebegény térsége ideális, itt a legszéleseb a Duna, páratlan a panoráma, reptér van Esztergomban” – írta egy kommentelő Rétvári Bence államtitkár közösségi oldalán közzétett szavazáshoz, melynél a térségben élők is kifejthetik véleményüket.

A kérdés: Ön támogatná, hogy idén Budapest helyett a Dunakanyarban legyen a Red Bull Air Race?

Az eddig Budapesten megrendezett műrepülő világversenynek nem adott további engedélyt a fővárosi önkormányzat, így költöznie kell. Keszthely már bejelentkezett lehetséges helyszínként, Tarlós István, Budapest főpolgármestere viszont a minap a Dunakanyart is javasolta, mint lehetséges helyszínt.

A nagyszabású rendezvény lebonyolításához akár az esztergomi repülőtér is nyújthatna háttérbázisként támogatást, míg a verseny a Dunakanyarban, például Pilismarót és Dömös között is lehetne, ahogy a hozzászóló is javasolta.

A versenyt szervező cég jelenleg még vizsgálja a lehetséges helyszíneket, de hamarosan választania kell, hiszen a világverseny magyar futama július 13-án és 14-én lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 23. 19:12, kedd | Helyi

Elhunyt Mazurka Károly

Elhunyt Mazurka Károly, Esztergom Pro Urbe díjas kiváló pedagógusa, a Dobó Katalin Gimnázium egykori igazgatója – közölte a hírt Romanek Etelka polgármester közösségi oldalán.

2019. Április 23. 14:12, kedd | Helyi

Tüzekhez és kidőlt fákhoz siettek az esztergomi tűzoltók

Több tűzesethez is riasztották a tűzoltók Esztergom térségében a hosszú hétvégén.

2019. Április 23. 11:49, kedd | Helyi

Esztergomi klippremier!!! - VIDEÓ

Elkészült a Cups Lock együttes Örökre című számának videóklipje, amely már elérhető a Black ImageFilm youtube-csatornáján.

2019. Április 23. 11:04, kedd | Helyi

Útlezárás a belvárosban!

Április 23-án (kedd) reggel 6 órától várhatóan 24. (szerda) 24 óráig teljes szélességben le lesz zárva az Imaház utca és a Madách tér a forgalom elől.