Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Május 16. 11:55, szerda | Belföld
Forrás: mti

Aki elakad az szja-bevallásban, az a 1819-es számon hívhatja az adóhatóságot

Aki elakad az szja-bevallásban, az a 1819-es számon hívhatja az adóhatóságot

Az adóhivatal infóvonalát, a 1819-es számot bárki hívhatja, aki elakad az adóhatóság által készített személyi jövedelemadó (szja) tervezet jóváhagyásában, kiegészítésében, vagy az 1+1 százalékok felajánlásában

- közölte a NAV szerdán az MTI-vel. A 2017. évi személyi jövedelemadó bevallás benyújtásának és az adó befizetésének határnapján, május 22-én minden budapesti és megyeszékhelyen található központi ügyfélszolgálat este 8 óráig tart nyitva - olvasható a NAV közleményében.

Közölték, mindenki, aki maga készíti szja-bevallását, vagy a tervezetet fogadja el, sőt még az az egyéni vállalkozó is, aki februárban nem nyilatkozott, május 22-én éjfélig rendelkezhet adója 1+1 százalékáról is.

A közlemény szerint április végéig 800 ezren kapták meg postán a bevallási tervezetüket a NAV-tól. Az adóhivatal mindenkinek azt tanácsolja, hogy nézze át a dokumentumot, illetve olvassa el a mellékelt tájékoztatót, amiben minden fontos tudnivaló megtalálható.

Kiemelték, hogy akiknek visszajár a befizetett adóból vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott mellékletét kell kitölteni és visszaküldeni május 22-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni