Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 21. 07:39, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Animációs családi filmekre áll át az Oscar-díjas rendező

Animációs családi filmekre áll át az Oscar-díjas rendező

Guillermo del Toro Oscar-díjas mexikói filmrendező, producer és forgatókönyvíró animációs családi filmeket fog készíteni a DreamWorks Animation számára a stúdióval frissen megkötött többéves megállapodás értelmében.

Chris DeFaria, a DreamWorks Animation Film Group elnöke csütörtökön jelentette be, hogy Toro, aki a stúdió Kung Fu Panda című animációs filmsorozatának második és harmadik részében is közreműködött - először tanácsadóként, majd vezető producerként -, írója, producere és rendezője lesz a stúdió számára készülő produkcióknak.

"Guillermo egyedülálló tehetséggel alkot meg emlékezetes világokat és karaktereket, és mi úgy hisszük, hogy a vele készülő filmjeinket még nemzedékeken át emlegetni fogják az animációs mozik rajongói" - fogalmazott közleményében DeFaria.

"Az animáció olyan művészeti forma, amely már gyerekkorom óta jelentős hatással van a munkámra. Számomra ez jelenti a tökéletes médiumot a legfurcsább, legvadabb ötletek megvalósításához" - jegyezte meg a filmrendező a közleményben.

Del Toro A víz érintése című fantasy filmje tizenhárom jelölésből négyet váltott díjra az idei Oscar-gálán, elhozva a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést is. A mozi globális jegybevétele megközelíti a 194 millió dollárt.

A filmrendező a hónap elején a Fox Searchlight stúdióval írt alá megállapodást olyan élőszereplős filmes projektekről, amelyeket íróként, producerként és rendezőként is jegyezni fog.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.