Városlista
2019. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2019. Március 14. 07:59, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: police.hu

Anya és fia együtt zaklattak egy nőt és lányát Esztergomban – Felrobbantással is fenyegetőztek

Anya és fia együtt zaklattak egy nőt és lányát Esztergomban – Felrobbantással is fenyegetőztek

Egy hónapra letartóztatták azt az asszonyt és fiát, akik hónapokon keresztül zaklattak egy nőt és lányát Esztergomban. Megöléssel is fenyegetőztek, közösségi oldalon pedig visszaéltek adataival.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akik a sértettet több hónapon át zaklatták. Több bűncselekményt, így a zaklatás vétségét, többrendbeli személyes adattal visszaélés vétségét, az önkényuralmi jelkép használatának vétségét is elkövették, továbbá a nőt a vele szemben elrendelt távoltartás sem tartotta vissza a zaklatás folytatásától – közölte az ügyészség.

A gyanúsítottak (anya és fia) 2018. május végétől 2018 augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett esztergomi munkahelyén azért, hogy személyes kapcsolatot teremtsenek vele. Az elkövetők közül a nő bántalmazással fenyegette meg a sértettet, majd októbertól különböző közösségi profilok felhasználásával, esetenként a sértett nevében valótlan profilokat létrehozva tett közzé bejegyzéseket, illetve küldött üzeneteket, amelyben a nőt és lányát trágár jelzőkkel illette. Az üzenetek egyikében az elkövető a sértettet megöléssel fenyegette. A női gyanúsított a sértett lányának is küldött olyan üzenetet, hogy az édesanyját megöli, továbbá házuk, autójuk felrobbantásával fenyegetőzött.

A gyanúsítottak a sértett és családtagjai nevében hamis közösségi profilokat hoztak létre, amelyre a férfi gyanúsított által a sértettről készített videofelvételeket töltöttek fel, az egyik profilon több horogkeresztet ábrázoló bejegyzést tettek közzé nagy nyilvánosság előtt.

A nő elkövetővel szemben az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2018. augusztus 22-én távoltartást rendelt el, azaz kötelezte a gyanúsítottat arra, hogy a sértettől tartsa távol magát, ugyanakkor a gyanúsított a sértett és családtagjai sérelmére a bűncselekményeket folytatta.

Az ügyészség indítványt tett az anya és fia letartóztatásának elrendelésére, mert álláspontja szerint fennáll egyrészt a bűnismétlés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének veszélye, valamint az anyával szemben annak a veszélye is, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványainak helyt adott, és a férfi letartóztatását. február 25-én, a nő letartóztatását március 13-án rendelte el egy hónap időtartamra.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 26. 23:12, vasárnap | Helyi

Így szavazott Esztergom és a térség - Végeredmény

Országosan 99,9 százalékos, Esztergomban pedig 100 százalékos feldolgozottság után közzétette a Nemzeti Választási Iroda a hivatalos EP-választási eredményeket.

2019. Május 26. 22:54, vasárnap | Helyi

Állást kínál a Vármúzeum

Június 14-i kezdéssel pénztárost keres a Vármúzeum!

2019. Május 26. 22:00, vasárnap | Helyi

Esztergomban is lesz Ringató

Zenei nevelés a családban – A közös játék és éneklés élménye – Mindez május 31-én 10 órától az Ettore Cukrászdában Esztergomban.

2019. Május 26. 20:45, vasárnap | Helyi

Esztergomban többen szavaztak az országos átlagnál

Esztergomban 9 758 választópolgár szavazott, ez 42,65 százalékos részvételt jelent a legutolsó adatok szerint. Az idei magyarországi EP-választás országosan is rekord magas részvétellel zajlott le.