Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 02. 11:26, kedd | Helyi
Forrás: Sportcsarnok

Az FC Firka nyerte a spori legendás vezetőjéről elnevezett kupát

Az FC Firka nyerte a spori legendás vezetőjéről elnevezett kupát

Minden évben a két ünnep között rendezi meg a Pézsa Tibor Sportcsarnok az intézmény egykori legendás vezetőjéről elnevezett Rozi Kupát, felnőtt kispályás focicsapatok részére.

Idén a felhívásra 10 csapat nevezett be, melyeket a szervezők 2X5-ös csoportba sorsolták.

Az „A” csoportot az FC FIRKA nyerte meg a lelkes SÖRIMÁDÓK előtt, így ez a két csapat jutott be a keresztbejátszásba.

A „B” csoportban nagy meglepetés született, hiszen a rendszeresen jól szereplő, többszörös győztes LÚSÖSZ kiesett, nem jutott tovább. Innen a FUTBALLTNSZÉK és a KESZTÖLC gárdája került a rájátszásba.
Az első keresztbejátszásban a főleg futsaljátékosok alkotta FC FIRKA magabiztosan nyert a megyei játékosokból álló KESZTÖLC ellen.

A másik ágon is meglehetősen sima győzelem született a FUTTBALTANSZÉK javára a SÖRIMÁDÓK ellenében.

A csalódott csapatok csatájában a Kesztölc 3-1 arányban diadalmaskodott a Sörimádók ellen és méltán szerezte meg a 3. helyet.

A döntő nagyon izgalmasnak ígérkezett és nem is csalódtak a nézők. Az elején meglépett két góllal az FC FIRKA, de a FUTBALLTANSZÉK szívós, kérlelhetetlen játékának köszönhetően egyenlített. Nem is változott az eredmény a végéig, így jöhettek a büntetők, melyet a FIRKA lőtt jobban, és nyerte meg a kupát. Természetesen a FUTBALLTANSZÉKNEK sincs semmi szégyellnivalója a második hely miatt.

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező bemutatta néhai Rozgonyi Miklós életútját, munkásságát. Kiemelte, hogy még mindig csak 71 éves lenne az egykori sportvezető, akit nagyon fiatalon ragadott el a gyilkos kór, 15 évvel ezelőtt. A főszervező felelevenített több legendás rendezvényt a csarnok életéből, ami ROZI nevéhez fűződik, hozzátette, hogy nagyon sokat kell dolgozni a mai munkatársaknak ahhoz, hogy méltó utódai legyenek az egykori vezetőnek.

A díjakat Somogyi Mihály, Rozgonyi Miklós egykori munkatársa és Pál György jelenlegi igazgató adták át.

1. FC FIRKA
2. FUTBALLTANSZÉK
3. KESZTÖLC
4. SÖRIMÁDÓK

LEGJOBB JÁTÉKOS: DÉRI CSABA
LEGJOBB KAPUS: SPEIER ANDRÁS

Rozgonyi Miklós
(1946 – 2002)
1946. november 13-án született Dorogon, ahol megismerkedett a labdarúgás alapjaival. 1961-ben ifjúsági válogatott. 1968-ban Debrecenbe igazol, majd 1971-ben a Tatabánya játékosa az NBI-.ben. Közben elvégzi a TF sportszervező szakát. Aktív játékos pályafutását Esztergomban fejezi be 1980-ban. 1983-tól vezette a Városi Sportcsarnokot Esztergomban, hihetetlen sok rendezvény fűződik a nevéhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.