Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Január 19. 14:50, péntek | Helyi
Forrás: mti

Babits Mihályra emlékezik Esztergom ünnepelve a kultúrát

Babits Mihályra emlékezik Esztergom ünnepelve a kultúrát

Esztergom önkormányzata Babits Mihály városi vonatkozású verseiből és esszéiből összeállított kötetet mutat be hétfőn, a magyar kultúra napján a Vármúzeumban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A "kinyúlhat égig a lélek" című kiadványban a költő műveit korabeli fotók és képzőművészeti alkotások illusztrálják, valamint bemutatják, milyen visszhangot hagytak az esztergomi évek Babits Mihály felesége, Török Sophie költői hagyatékában.

A forrás- és jegyzetanyag alapján valamennyi alkotás beazonosítható, a művek keletkezésének történetéről G. Tóth Franciska, a Babits Mihály Emlékház irodalmi muzeológusa írt kísérő szöveget.

Az oroszlányi művelődési házban hétfőn Hemző Károly fotográfus budapesti felvételeiből nyit meg kiállítást Bánkúti András fotóriporter. A bemutatott képek a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményének részét képezik.

A Tatabányai Múzeumban kedden Szent László falképek Székelyföldön címmel nyílik időszaki kiállítás, Tatán szombaton a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola művészeti együttesei adnak ünnepi műsort a Magyary Zoltán Művelődési Központban.

Fotón: a költő nevét viselő boltba megérkezett és január 20-ától kapható Babits Mihály esztergomi költészetéről szóló könyv második, bővített kiadása. A 3990 forintos könyvet most akciósan 10 százalék kedvezménnyel lehet megvenni a boltban, de a január 22-i, várban tartandó városi bemutatón 20 százalékkal olcsóbban juthat hozzá a közönség. (Kép: Oxi)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT