Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 18. 10:40, szerda | Helyi
Forrás: közlemény

Bejutottak a Balassa diákjai a megyei értéktár vetélkedő döntőjébe

Bejutottak a Balassa diákjai a megyei értéktár vetélkedő döntőjébe

Sikeresen zajlott a megyei önkormányzat által szervezett „Megismerem – Megszeretem – Megőrzöm” című vetélkedő második fordulója: 21 iskola 22 csapata mérte össze tudását. Íme a döntősök listája!

Január 17-én, kedden került sor az általános- és középiskolások számára szervezett vetélkedő második fordulójára – a négytagú csapatoknak ezúttal megyeszerte egy időben egy online tesztet kellett kitölteniük a helyi vagy az iskolai könyvtárban. A sikeres teljesítés feltétele volt többek között a megyei értékek és a hungarikumok alapos ismerete. Nem volt egyszerű dolga a diákoknak, a teszt ugyanis többféle kérdéscsoportokból állt: volt köztük képfelismerési feladat, kvíz és keresztrejtvény is.
A zsűri értékelése alapján a következő 6 csapat örülhet a döntőbe jutásnak: az általános iskolák közül az Oroszlányi Hunyadi Általános Iskola, a Móra Ferenc Általános Iskola Tatabánya és a szintén tatabányai Bánhidai Jókai Mór Általános Iskola, a középiskolák közül a Tatai Református Gimnázium, a tatai Eötvös József Gimnázium és az esztergomi TSZC Balassa Bálint Szakgimnázium.

A februári döntőben őket írásbeli, szóbeli, számítógépes és gyakorlati feladatok várják, a megmérettetés után viszont értékes nyereményekkel gazdagodnak – az első helyezetteket e-könyvolvasókkal jutalmazza a megyei önkormányzat, a diákok pedig a vetélkedő fővédnökének, Dr. Völner Pál államtitkár és a zsűri elnökének, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő felajánlására egy parlamenti látogatáson is részt vehetnek.

A verseny a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt „HUNG-2016” pályázatból, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat szervezésében és a József Attila Megyei és Városi Könyvtár lebonyolításában jött létre. További információkért keresse a Megyei Értéktár honlapját – www.kemertektar.hu – vagy Facebook-oldalát!

Kapcsolódó cikk:
Múlt és jövő értékei – három esztergomi iskola is a megyei vetélkedőn

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT