Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Április 18. 08:54, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Börtönt kapott a korrupt rendőr – információért építési anyagok kért ingyen

Börtönt kapott a korrupt rendőr – információért építési anyagok kért ingyen

Vesztegetés és hivatali visszaélés miatt két év hat hónap börtönre ítélt jogerősen egy Komárom-Esztergom megyei rendőrt szerdán a Győri Ítélőtábla.

Az elsőrendű vádlottat egyrendbeli vesztegetés és háromrendbeli hivatali visszaélés miatt találta bűnösnek a másodfokon eljáró bíróság, ezzel helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését.

Az elsőrendű vádlott 2009 nyarán megállapodott a másodrendű vádlott vállalkozóval, hogy utóbbit és annak harmadrendű vádlott társát a munkaügyi felügyelőség ellenőrzéseiről időben értesíti. Az információkért cserében a vállalkozó és társa a rendőr felújítás alatt álló házához ingyen adott építőanyagot.

A rendőr a beosztása révén megszerzett információk kiadásával hivatali kötelességét megszegte, s helyzetét arra használta, hogy a vele személyes ismeretségben lévő vállalkozót jogosulatlan előnyhöz juttassa - hangzott el a szerdai ítélethirdetésen.

A másodrendű vádlottat egyrendbeli vesztegetés miatt egy év hat hónap - végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett - börtönre ítélte az elsőfokú bíróság. A büntetés mértékét az ítélőtábla helybenhagyta, a felfüggesztés időtartamát azonban a maximumra, öt évre emelte.

A harmadrendű vádlott esetében elsőfokon meghozott büntetést - egy év hat hónap börtönt négy évre felfüggesztve - helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Az elsőfokú bíróság ténymegállapítását megalapozottnak, mérlegelését törvényesnek minősítette a másodfokon eljáró Zólyomi Csilla tanácselnök. A büntetés kiszabásával kapcsolatban a belső arányosság fontosságát hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.