Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 24. 05:02, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Boxerrel támadt, majd tört-zúzott a belvárosban, nem ússza meg

Boxerrel támadt, majd tört-zúzott a belvárosban, nem ússza meg

Már egyszer elítélték garázdaságért, kedden azonban újra emiatt felelhet a bíróságon. A férfi Esztergomban tört-zúzott, miután két héttel előtte ítélték egy boxeres támadás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre.

A vádlott, a 23 éves, esztergomi É. I. tavaly február 4-én Esztergomban boxerrel támadt egy söröző kerthelyiségében az egyik vendégre, őt négy alkalommal megütötte. A nyolc napon belül gyógyuló sérülés okozásáért végül az esztergomi bíróság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette – írtunk részletesen az esetről a vádemeléskor.

Az elítélését követően 19 nap múlva pedig az ittas állapotban lévő férfi Esztergomban a Rákóczi téren kukát borogatott, virágládákból tépett ki növényeket, majd a Vörösmarty utcában folytatta a tombolást, ahol táblákat borogatott, feliratokat tépett le az üzletekről, és hirdetőtáblát is összetört.

Január 22-én ez az ügye került az Esztergomi Járásbíróság elé, ahol előkészítő ülésen a vádlott be is ismerte tettét és egyúttal lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíró végül garázdaságért 1 év fogzára ítélte, valamint eltiltotta két évre a közügyek gyakorlásától. Plusz a bíróság elrendelte a tavaly a férfire kiszabott, akkor felfüggesztettre módosított, 1 év börtönbüntetés végrehajtását is.

A döntés ellen a vádlott ügyvédje fellebbezést nyújtott be a büntetés enyhítéséért - tájékoztatott közleményében a Tatabányai Törvényszék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT