Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2018. Szeptember 15. 12:28, szombat | Helyi
Forrás: mti - Fotó: V. A.

Család- és KarrierPONT segít Esztergomban

Család- és KarrierPONT segít Esztergomban

Az esztergomi család- és karrierpont feladata is az, hogy megtalálja a helyben, rugalmas formában ellátható munkaköröket és azokat a nőket, akik ezeket a munkalehetőségeket keresik.

A kormány 14 milliárd forint fejlesztési forrásból 71 Család- és KarrierPONT-ot hoz létre, megyénként 3-4 ilyen létesítmény nyílt, vagy nyílik meg az elkövetkezendő hónapokban - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Esztergomban, a helyi szervezet tevékenységét bemutató rendezvényen.

Novák Katalin hozzátette, bár Magyarországon ma csúcson van a foglalkoztatottság, azonban nemzetközi összehasonlításban is alacsony a rugalmas munkaidőben dolgozó nők aránya.

A család- és karrierpontok feladata, hogy megtalálják a helyben, rugalmas formában ellátható munkaköröket és azokat a nőket, akik ezeket a munkalehetőségeket keresik. Mindegyik helyszín gyermekbarát és internet hozzáféréssel rendelkezik - ismertette az államtitkár a dr. Völner Pál országgyűlési képviselővel tartott sajtótájékoztatóján.

Kancz Csaba kormánymegbízott elmondta, Komárom-Esztergom megyében a program megvalósítására 200 millió forintot nyert a kormányhivatal, az Otthon Segítünk Alapítvány és a megyei kereskedelmi- és iparkamara konzorciuma.

"A kamara igyekszik erősíteni társadalmi szerepvállalását, hogy ne csupán a gazdaság területével foglalkozzék, de a családoknak nyújtott szolgáltatásokon keresztül fenntarthatóvá is tegye a társadalmi jólétet célzó növekedést" - fogalmazott Szerencsés László, a kamara elnöke.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Család és KarrierPONT számára helyiséget és informatikai hátteret biztosít, felmérést készít az elérhető támogató szolgáltatásokról, OKJ-s képzéseket szervez, valamint fejlesztő képzéseket biztosít több száz ember számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT