Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 31. 07:15, szerda | Életmód
Forrás: STOP

Csokit enni a fogyás érdekében - a legtöbb diétázó álma

Csokit enni a fogyás érdekében - a legtöbb diétázó álma

A csokoládé diétát sokak néhány egészségügyi szakember hóbortjának tartják, pedig számos túlsúlyos ember fogyásában nyújtott már segítséget.

 Mivel a csokoládé sok másodlagos növényi védőanyagot, azaz polifenolokat és antioxidánsokat tartalmaz, fogyasztása elősegíti az emésztést, gyorsítja a zsír lebomlását a szervezetben és lassítja az öregedési folyamatokat. Emellett jelentős a kálium, a magnézium, a vas, a réz és a cink tartalma is. A súlycsökkenés előidézése mellett segíti a rák megelőzését, a stresszoldást és koncentrálóképesség növekedését is.

Az alacsony kalóriatartalmú diéták száműzik a csokoládét az étrendből, s ez általában lelombozza a fogyni vágyókat. A túlzott édességfüggőség gyakran megakadályozza a diétázókat abban, hogy megfelelő ideig tartsák magukat az előírt étrendhez. Ha ön is sokszor feladta már a fogyókúrát az édesség iránti sóvárgása miatt, legközelebb a csokoládé diéta betartásával vegye fel a harcot felesleges kilóival szemben. E diéta lényege, hogy kis mennyiségű - napi 25-30 gramm - étcsokoládét engedélyez a napi étrendben, hogy kielégítse a fogyókúrázók édesség iránti vágyát. Azok a diétázók, akik ennek a diétának a szabályait követik, ritkábban esnek kísértésbe, hogy felhagyjanak a fogyókúrával, sőt, akár csokoládé függőségükre is gyógyír lehet.

Megoldás lehet tehát azok számára is, akik depresszióban és/vagy stressztől szenvednek, mivel ők sűrűn menekülnek csoki evésbe. A cukorfüggőknek, akik a függőségük kielégítésére használják a csokoládét. Azoknak is, akik folyamatosan a súlyuk miatt panaszkodnak, de titokban testi-és lelki vigaszt keresnek a csoki nyújtotta örömökben, de ezt szégyellik felvállalni családtagjaik előtt. Hosszútávon segíthet azoknak a nőknek is, akiknek nincsen problémájuk testalkatukkal, viszont a menstruációt megelőző időszakot nehezen élik meg, ezért azt túlzott csoki fogyasztással próbálják átvészelni.

A csokoládé diéta kezdetén egy hétig nem ehet csokit. Az egyhetes önmegtartóztatás a későbbiekben segíteni fog uralni a csoki függőséget.

Reggelenként alacsony cukortartalmú gyümölcsöt vagy egy kisadag müzlit fogyasszon el, persze alacsony zsírtartalmú tejjel. Ebédre grillezett vagy főtt sovány húst, halat, zsírszegény feltétű tésztát vagy alacsony zsírtartalmú öntetű salátát, míg vacsorára szárnyasból készült virslit vagy sovány sonkát egyen.

Emellett minden nap ehet csokoládét kis mennyiségben, melyet bele kell számolnia a napi kalória bevitelbe. Étcsokiból naponta 50-300 kalória bevitele engedélyezett. A csoki diéta első hetében nem ehet többet napi ezer kalóriánál. A második héttől kezdve a teljes kalória bevitel napi 1200-1500 kalória lehet. A súlycsökkenés megkönnyítése érdekében a csoki diétát rendszeres testmozgással kell kiegészítenie, például kocogással, úszással vagy jógával.

STOP

Címkék: csokoládé

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.