Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 03. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: facebook.com/RomanekEtelka

Díjakat adott át az ünneplő Várszínház

Díjakat adott át az ünneplő Várszínház

Először adták át a Nagyfalusi Tibor Díjat és az Esztergomi Várszínház Örökös Tagja Díjat.

Jubileumi ünnepséget tartott az Esztergomi Várszínház a vár lovagtermében hétfőn. Az eseményen az intézmény 30 éves fennállását ünnepelték a résztvevők, akik megismerhették a színház első három évtizedét bemutató dokumentumkönyvet is.

Horányi László, a Várszínház igazgatója elmondta: a Várszínháznak közel 1000 előadását, 17 500 művész vitte színre, 275 ezer néző előtt. 75 saját, valamint koprodukciós bemutatónkból 13 ősbemutató született. Hozzátette: a 18 éve működő Esztergomi Bábos Tábor több mint 1300 gyermek számára nyitott ablakot a kulisszák mögötti világ bepillantásához.

A színház vezetése ezt követően idén először átadta a Nagyfalusi Tibor Díjat, melyet a bugyi-i Bessenyei György Művelődési Ház és Könyvtár Komédiások Amatőr Színköre vehette át Spiró György Prah című komédiájának előadásáért.

Az Esztergomi Várszínház Örökös Tagja Díjat pedig Horváth Béla címzetes múzeumigazgatónak, az Esztergomi Vármúzeum korábbi vezetőjének adományozta a várszínház vezetése.

Az ünnepség végén a „30 éves az Esztergomi Várszínház” című könyv első példányát vehették át a színház munkatársai és támogatói, köztük Romanek Etelka polgármester is Esztergom városa nevében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT