Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 09. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotók:kemöh

Díjeső a virágzó versmondón

Díjeső a virágzó versmondón

Több mint harminc 50 év feletti amatőr versmondó mutatkozott be a Helischer József Városi Könyvtár …Virág volt a vers… elnevezésű megmérettetésén múlt hétvégén Esztergomban.

A 10. jubileumi nemzetközi versmondó versenyre összesen 36-an jelentkeztek, de végül 31 résztvevő mondott verset.

A rendezvényt Fehér László tárogatóművész játéka nyitotta meg, majd Várady Eszter igazgató köszöntötte az jelenlévőket. Ezt követően Romanek Etelka polgármester szólt a rszétvevőkhöz.

A zsűri elnöke idén Pusztaszeri Kornél színművész, a Madách Színház állandó művésze volt, akinek Kecskés Ildikó, az érsekújvári Anton Bernolák Könyvtár munkatársa, a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke és Pásztó András, a ferences gimnázium tanára, valamint a Bubik István Színkörének vezetője segített. Az esemény házigazdája pedig Dudok Dávid, az Esztergomi Diákszínkör tagja volt.

A verseny végül az első díjat a budapesti Ézsiás László érdemelte ki Kányádi Sándor: Halottak napja Bécsben című költeményével. A második, szintén a fővárosból Mach András lett Ady Endre: Menjünk vissza Ázsiába című versével, míg a harmadik a zalaegerszegi Fülöp Katalin Csoóri Sándor: Anyám szavai című versével.

A zsűri különdíjat adott a tatai Bankó Róbertnek, aki Buda Ferenc: Himnusz haza című versét szavalta.

Steindl Balázs, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés különdíját pedig az egri Ungvári Tamásnak adta át Szilágyi Domokos: A tücsök és a hangya című versének szavalásáért.

Kecskés Ildikó, a Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesületének nevében különdíjban részesített Naszvadról Oriskó Klárát Kernes Marian: Öleld át a nagymamát című versének elmondásáért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT