Városlista
2019. január 21, hétfő - Ágnes

Hírek

2018. November 09. 18:28, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Dömösi családi házzal ismét díjat nyert Dankó Kristóf

Dömösi családi házzal ismét díjat nyert Dankó Kristóf

Átadta az Év Homlokzata díjakat csütörtökön a Baumit.

A pályázatra öt kategóriában összesen 286 nevezés érkezett. A szakmai zsűri végül 1-1 millió forinttal járó Év Homlokzata 2018 díjakkal jutalmazta a legkiválóbb szakembereket.

Egy dömösi családi házzal Dankó Kristóf, Dorog főépítésze nyerte el a családi ház kategória első díját. Ezzel ismét elismerést gyűjtött be a közelmúltbeli megyei Év háza díjátadást követően.

Díjazottak:

• családi ház: Dömös, pályázó Dankó Kristóf építész és DKD Kft. kivitelező
• társasház: Szeged, Árboc utca, pályázó Plusz Építő Kft., mint kivitelező (építész: Török Csongor)
• középület: Ópusztaszer Nemzeti Történeti Emlékparkpark Gyógynövényház, pályázó: Bezso Bau Kft., mint homlokzati kivitelező (építész: Tér és Forma Építész Iroda)
• energetikai felújítás: Zalaegerszegi Cseperedő Bölcsőde és Petőfi Utcai Tagóvoda pályázó Szabau Invest Kft., mint kivitelező (építész: Zala Art Építésziroda Kft)
• műemlék: Budajenői Műemlék Magtár, pályázó Csóka Balázs építész (kivitelező: Maros 35 Bt.).
A közönségszavazáson a legtöbb online voksot egy budapesti családi ház kapta, melynek kivitelezője a Casa Nostra Bau Kft. volt.
A Baumit ügyvezetői különdíjat, melynek értéke 500-500 ezer forint két épület kapta, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Budapesti Campusa, a pályázó a Jahoda és Páricsy Építésziroda Kft., illetve a Boldogfalvi Farkas család bagodi kápolnája és temetkezési helye. Pályázó: Végh és Tuboly Kft. (kivitelező).

Forrás: Baumit

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 21. 07:56, hétfő | Helyi

Az igazságra való törekvésről szól az idei Ökumenikus Imahét

Elkezdődött vasárnap az Ökumenikus Imahét a Bazilikában tartotta első istentisztelettel. Az ünnepi héten a négy történelmi egyház papjai, lelkészei és a hívők közössége együtt vesz részt.

2019. Január 20. 18:08, vasárnap | Helyi

Jótékonysági árveréssel segít a Dorogi FC

A teljes bevételt az árverés szervezői Tomek Zoltán nyíregyházi szurkoló megsegítésére ajánlják fel, akinél hónapokkal ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak, és most ismét kórházba került.

2019. Január 20. 18:00, vasárnap | Helyi

Baleset történt Dorogon

Olvasónk küldte a fotókat.

2019. Január 20. 10:31, vasárnap | Helyi

Újabb szélhámos próbálkozik Kertvárosban

Esztergom-Kertvárosban ismét szélhámos jár, ezúttal a gázszolgáltató nevében próbálkozik - hívta fel a figyelmet olvasónk!