Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2018. Január 12. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: sportcsarnok

Dorog nyerte a legnagyobb esztergomi utánpótlás kupát

Dorog nyerte a legnagyobb esztergomi utánpótlás kupát

Mint minden évben január elején rendezi meg a Pézsa Tibor Sportcsarnok a régió legnagyobb utánpótlás tornáját, a Kertműves Kupát, U-19-es csapatok számára.

A szervezők kifejtették, hogy a 16 csapatnak rendezett kupa nevezése pillanatok alatt megtelt. Több gárda is volt, amely lemaradt a rendezvényről, hiszen későn „ébredt”. Ebben a korosztályban ez a kupa biztosan a régió legnagyobb rendezvénye. Volt csapat Felvidékről, Fejér és Pest megyéből és térségünk több részéről. Különlegessé teszi még a tornát, hogy a csapatok különböző bajnoki osztályokat képviselnek, esetenként 1-1 meccsen lehet akár 2-3osztály különbség is, amit a játékosok persze próbálnak kiegyenlíteni.

A selejtező napján a 16 csapat négyszer 4-es csoportban küzdött meg a továbbjutást jelentő 8 helyért, csoportonként 2-2 helyért.

Az „A” csoportban az Esztergom és a Pilismarót magabiztosan jutott tovább. Némi meglepetés volt a megye I-es Sárisáp kiesése.

A „B” csoportban két kiemelkedő csapat akadt, akik később a döntőben is szerepet játszottak, nevezetesen a Csákvár és a Mészöly FC. Így ők simán jutottak tovább.
A „C” csoportot négy egészen kiváló együttes alkotta, még a nulla pontos Marcelháza is jó játékerőt képviselt, más csoportból lehet, hogy továbbjutottak volna. A másik 3 csapat között csak a gólarány döntött, amiből a Koppánymonostor jött ki rosszul, így ők estek ki, a Nyerges és a Dorog jutott tovább.

A „D” jelű kvartettben a Két Dorog vitte a prímet és jutott be a másnapi középdöntőbe.

Január 7-én, vasárnap a középdöntőben szinte minden mérkőzés öldöklő csatát, kiélezett küzdelmet hozott.

Az „A” csoportba került az előző kiírás negyedik helyezettjei az Esztergom, a két Dorog valamint a mindig erős Mészöly FC. Nagy küzdelem volt várható a továbbjutásért. Ez végül be is igazolódott, szoros csatában jutott tovább a Dorog „A” valamint a Mészöly FC. Némi meglepetést okozott a jól felkészített Esztergom kiesése.

A „B” csoportba került a tavalyi döntő két csapata a Csákvár és a Nyergesújfalu, valamint az egyik Dorog és a Pilismarót. Szinte minden mérkőzés szoros volt, mind a négy csapat bízott a továbbjutásban, ami végül a papírformáknak megfelelően alakult és a Csákvár, Nyergesújfalu kettős jutott tovább.

Következett a keresztbejátszás két mérkőzése. Mind a kettő hihetetlen izgalmakat hozott. A Dorog egy góllal verte a sokak által esélyesebbnek vélt tavalyi győztes Csákvárt, míg a Nyerges büntetőkkel jutott túl a Mészöly FC-n.
Ezután a helyosztók jöttek, melyek során mind a két mérkőzés hamar eldőlt meglehetősen nagyarányú győzelemmel nyert a Csákvár és a Dorog.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező kiemelte, hogy a kupa a célját elérte, hiszen a csapatok jó ellenfelek ellen játszottak, sok-sok mérkőzést, ami biztos, hogy szolgálta a fejlődésüket. Rengeteg ügyes és ígéretes játékos lépett a parkettre a két nap alatt, ami szép reményekre jogosítja a szakembereket. A díjakat ifjabb Kerekes Sándor a Kertműves cég tulajdonosa, valamint Pál György a csarnok igazgatója adták át.


VÉGEREDMÉNY:
1. DOROG
2. NYERGESÚJFALU
3. CSÁKVÁR
4. MÉSZÖLY FC

LEGJOBB JÁTÉKOS: FEKETE MARCI (NYERGESÚJFALU)
LEGJOBB KAPUSOK: BESZE HUNOR (CSÁKVÁR),
BORSICZKI BENDEGÚZ (NYERGES)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 18. 14:03, péntek | Helyi

Kabátba rejtve akart laptopot lopni

A kabátjába rejtve akart egy férfi laptopot lopni egy esztergomi áruházból csütörtökön, de a biztonsági őr észrevette.

2019. Január 18. 13:00, péntek | Helyi

Horváth Piroska díj – Pályázhatnak az esztergomi fiatalok!

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, idén is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

2019. Január 18. 09:35, péntek | Helyi

7 dolog, amit tudnod kell a sminktetoválásról - Szakember válaszol

A Laneche Kozmetika Esztergom sminktetoválóját, Esztert kérdeztük a hölgyek körében egyre népszerűbb sminktetoválással kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekről.

2019. Január 18. 09:31, péntek | Helyi

Új szakmai képzések indulnak a Kolpingban

Pék-cukrász vagy szárazépítő szakra is jelentkezhetnek az érdeklődő tanulók