Városlista
2019. február 23, szombat - Alfréd

Hírek

2018. December 04. 14:05, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: police.hu

Drogfogás: 9 dílert és 14 drogfogyasztót kaptak el – Vádat emelnek

Drogfogás: 9 dílert és 14 drogfogyasztót kaptak el – Vádat emelnek

Több dílert és kábítószer-fogyasztót is kihallgattak az esztergomi rendőrök a tavaly kezdődött ügy kapcsán, melynek befejezte vizsgálatát a minap a kapitányság.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy tatai és két esztergomi, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett miatt négy táti, egy lábatlani és egy nyergesújfalui lakos ellen - közölte a rendőrség.

Az esztergomi rendőrök négynapos akció keretében állították elő a gyanúsítottakat, valamint végeztek egyéb nyomozási cselekményeket. 2017. december 8. és 11. között több mint három és fél kilogramm kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, valamint tablettákat és kábítószergyanús fehér port foglaltak le, amelyek kereskedelmi értéke meghaladja a 8,5 millió forintot. Lefoglaltak továbbá még az anyag méréséhez és adagolásához használt eszközöket és több mint másfél millió forint készpénzt.

A gyanúsítottak több személyből álló fogyasztói kör részére Esztergomban és a környező településeken kábítószert értékesítettek. A kilenc gyanúsított közül a rendőrök hat főt vettek őrizetbe. Előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2017. december 11-én elrendelt.

A rendőrök további tizennégy személyt hallgattak ki gyanúsítottként kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt. A velük szemben alkalmazott kábítószerteszt is kimutatta a tiltott szer használatát.

A nyomozás vizsgálati szakaszában az Esztergomi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 23. 05:01, szombat | Helyi

Százezres bírság újragondolva Esztergomban

A lakossági észrevételeket követően Erős Gábor képviselő javaslatára újratárgyalja a testület a zöldterületeken tiltó parkolási rendeletet.

2019. Február 23. 05:00, szombat | Helyi

Könyvtár a Bástyában – Újabb döntések

Felújításra és az első emelet átrendezésére is szükség lesz a könyvtár beköltözéséhez.

2019. Február 22. 18:59, péntek | Helyi

Kiemelt standdal Esztergom az idei Utazás Kiállításon – VIDEÓVAL

Óriási érdeklődés övezte pénteken is az esztergomi standot az Utazás Kiállításon.

2019. Február 22. 15:34, péntek | Helyi

Motoros és autós ütközött az Erzsébet királyné utcában

Egy autó és egy motor ütközött össze az Ady Endre utca és az Erzsébet királyné utca kereszteződésében pénteken délután.