Városlista
2019. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2018. December 04. 14:05, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: police.hu

Drogfogás: 9 dílert és 14 drogfogyasztót kaptak el – Vádat emelnek

Drogfogás: 9 dílert és 14 drogfogyasztót kaptak el – Vádat emelnek

Több dílert és kábítószer-fogyasztót is kihallgattak az esztergomi rendőrök a tavaly kezdődött ügy kapcsán, melynek befejezte vizsgálatát a minap a kapitányság.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy tatai és két esztergomi, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett miatt négy táti, egy lábatlani és egy nyergesújfalui lakos ellen - közölte a rendőrség.

Az esztergomi rendőrök négynapos akció keretében állították elő a gyanúsítottakat, valamint végeztek egyéb nyomozási cselekményeket. 2017. december 8. és 11. között több mint három és fél kilogramm kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, valamint tablettákat és kábítószergyanús fehér port foglaltak le, amelyek kereskedelmi értéke meghaladja a 8,5 millió forintot. Lefoglaltak továbbá még az anyag méréséhez és adagolásához használt eszközöket és több mint másfél millió forint készpénzt.

A gyanúsítottak több személyből álló fogyasztói kör részére Esztergomban és a környező településeken kábítószert értékesítettek. A kilenc gyanúsított közül a rendőrök hat főt vettek őrizetbe. Előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2017. december 11-én elrendelt.

A rendőrök további tizennégy személyt hallgattak ki gyanúsítottként kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt. A velük szemben alkalmazott kábítószerteszt is kimutatta a tiltott szer használatát.

A nyomozás vizsgálati szakaszában az Esztergomi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 27. 11:21, hétfő | Helyi

Baleset történt a belvárosi temetőnél

Két autó ütközött hétfőn délelőtt Esztergomban a Petőfi Sándor utcában, a temetőnél – jelentette olvasónk.

2019. Május 26. 23:12, vasárnap | Helyi

Így szavazott Esztergom és a térség - Végeredmény

Országosan 99,9 százalékos, Esztergomban pedig 100 százalékos feldolgozottság után közzétette a Nemzeti Választási Iroda a hivatalos EP-választási eredményeket.

2019. Május 26. 22:54, vasárnap | Helyi

Állást kínál a Vármúzeum

Június 14-i kezdéssel pénztárost keres a Vármúzeum!

2019. Május 26. 22:00, vasárnap | Helyi

Esztergomban is lesz Ringató

Zenei nevelés a családban – A közös játék és éneklés élménye – Mindez május 31-én 10 órától az Ettore Cukrászdában Esztergomban.