Városlista
2018. december 16, vasárnap - Etelka

Hírek

2018. December 04. 14:05, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: police.hu

Drogfogás: 9 dílert és 14 drogfogyasztót kaptak el – Vádat emelnek

Drogfogás: 9 dílert és 14 drogfogyasztót kaptak el – Vádat emelnek

Több dílert és kábítószer-fogyasztót is kihallgattak az esztergomi rendőrök a tavaly kezdődött ügy kapcsán, melynek befejezte vizsgálatát a minap a kapitányság.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy tatai és két esztergomi, valamint kábítószer-kereskedelem bűntett miatt négy táti, egy lábatlani és egy nyergesújfalui lakos ellen - közölte a rendőrség.

Az esztergomi rendőrök négynapos akció keretében állították elő a gyanúsítottakat, valamint végeztek egyéb nyomozási cselekményeket. 2017. december 8. és 11. között több mint három és fél kilogramm kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, valamint tablettákat és kábítószergyanús fehér port foglaltak le, amelyek kereskedelmi értéke meghaladja a 8,5 millió forintot. Lefoglaltak továbbá még az anyag méréséhez és adagolásához használt eszközöket és több mint másfél millió forint készpénzt.

A gyanúsítottak több személyből álló fogyasztói kör részére Esztergomban és a környező településeken kábítószert értékesítettek. A kilenc gyanúsított közül a rendőrök hat főt vettek őrizetbe. Előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság 2017. december 11-én elrendelt.

A rendőrök további tizennégy személyt hallgattak ki gyanúsítottként kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt. A velük szemben alkalmazott kábítószerteszt is kimutatta a tiltott szer használatát.

A nyomozás vizsgálati szakaszában az Esztergomi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 16. 05:00, vasárnap | Helyi

Lezárja a rendőrség a Kesztölci utat

Eljárást folytat közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

2018. December 15. 10:07, szombat | Helyi

Esztergomi nő ütött el egy szabálytalan biciklist Táton

Nem adott elsőbbséget a biciklis férfi és úgy fordult ki a főútra.

2018. December 15. 09:50, szombat | Helyi

Elő a hólapátot!

Esztergomot is elérte az országos havazás, az előrejelzések szerint 5-8 centiméternyi hóréteg alakulhat ki.

2018. December 15. 05:01, szombat | Helyi

Biciklis programsorozat, parkolási bírság – Majd 60 pont szerepelt napirenden

Közel 60 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők december 13-i ülésükön a városházán. A képviselők döntöttek egyebek között arról, hogy a jövőben bírságot szabhatnak ki a zöldfelületeken szabálytalanul parkolókra.