Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Augusztus 29. 10:33, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Egy búbánati szemetelő már lebukott!

Egy búbánati szemetelő már lebukott!

Átkutatva a természetbe kidobott szemetét, kiderült, hogy ki volt az elkövető. A búbánatiak harcot hirdettek a környék tisztaságáért és a felelőtlen, illegális szemetelők ellen.

Búbánatvölgyben az elmúlt időszakban az ott lakó rendszeretők felvették a harcot a jó eséllyel szintén ott lakó nem annyira rendszeretőkkel. Egyrészt nem tűrik ölbe tett kézzel a köztéri szemetesek háztartási szeméttel való telipakolását, másrészt pedig, ha már ilyen előfordul, akkor egy-két elszánt helyi igyekszik kinyomozni, hogy ki is tette oda kommunális szemetét. A kukák teletömésénél pedig akad rosszabb is, van, aki csakúgy a természetben hajítja hulladékát.

Egy rendszerető nő egy ilyen eset után kezdett nyomozni a Szarvaskői úton a szemetelő után, és sikerrel is járt. A zsákok tulajdonosa ugyan széttépkedte a személyes adatait tartalmazó hivatalos dokumentumokat, de nem volt elég alapos és kiderült, hogy két luxusautó papírjaival hajította ki a szemetét – minderről a borsonline.hu cikkezett.

A megtaláló a lapnak elmondta, hogy újra bebizonyosodott, hogy az anyagi jólét nem áll egyenes arányban sem az intelligenciával, sem pedig a tisztességes viselkedéssel. Hozzátette: „azt szeretnénk, ha több száz órán át kellene önkéntes munkában szemetet szednie. Reménykedem benne, hogy ez akár elrettentő példa is lehetne”.

Az eset után tett feljelentést a rendőrségen és a kormányhivatalnál is, de a hatóságok egyelőre még nem büntették meg a szemetelőt.

Az elszánt búbánatvölgyiek ezzel együtt folytatják a küzdelmet az illegális szemetelés ellen.

Kapcsolódó cikkek:

Ez így normális?! - FOTÓK

Új padokat és köztéri szemeteseket helyeztek ki

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT