Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Május 20. 17:12, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/police.hu

Elfogták a táti plébános támadóját

Elfogták a táti plébános támadóját

Őrizetbe vettek a rendőrök egy 52 éves férfit, aki a plébánián erőszakoskodott a táti plébánossal szemben.

A gyanúsított május 18-án délelőtt, a táti plébániára becsöngetett. Oda ekkor nem ment be, de a plébánostól pénzt kért ételre. Miután azt megkapta távozott. Egy óra múlva újra visszament, de ekkor már be is ment az ingatlanba. Az ismeretlen elmondta, hogy nem volt nyitva üzlet, ezért most ételt kért, amit a plébános összecsomagolva átadott neki. Miközben a hívatlan vendéget kikísérte, az 52 éves férfi az étel mellé még pénzt is követelt. A pap megijedt és ezért további összeget adott át. A férfinak ez nem volt elég, ezért az egyik helyiségben kutakodni kezdett. A plébános kimenekült az épületből, de az udvaron őt a tettes utolérte, ahol dulakodtak. A megtámadott kiszabadult a fogásokból, segítségért kiabált, ekkor a támadója elmenekült. A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek és a személyleírás alapján elkezdték az elkövető felkutatást - közölte a rendőrség.

Az esztergomi rendőrök három órán belül azonosították és másnap 18 óra 45 perckor Vácon elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható P. Lászlót. A férfit az Esztergomi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók a leányvári lakost őrizetbe vették és javaslatot tettek arra az illetékes ügyészségnek, hogy az őrizet alatt az ügyészség állítsa bíróság elé a gyanúsítottat. A rendőrök a pénz egy részét lefoglalták. P. László ellen rablás bűntett miatt indult büntetőeljárás.

Korábbi cikk:

Megtámadták Tát plébánosát

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT