Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 09. 14:20, szerda | Belföld
Forrás: MTI/MTI Fotó: Varga György

Elfolyt a víz a zalakarosi termáltóból

Elfolyt a víz a zalakarosi termáltóból

Valószínűleg műszaki probléma miatt szerda reggelre elfolyt a víz a zalakarosi termáltóból, amelyet néhány éve alakítottak ki.

Novák Ferenc, a város polgármestere az MTI érdeklődésére megerősítette a Zalai Hírlap információját, miszerint szerda hajnalban elszivárgott a víz a tóból.

A mintegy másfél hektáros felületű, jellemzően 180-280 centiméter mélységű tavat a gyógyfürdő elfolyó, de biológiailag megfelelő módon kezelt vize táplálja, a termálvíz másik része pedig csővezetékeken távozik a fürdőből. A polgármester az eddigi vizsgálatok alapján azt mondta: a fóliával fedett meder alatt egy gödör keletkezhetett, ott a fólia kiszakadt, ezért a víz azon keresztül elfolyt.

Novák Ferenc hozzátette: a tónak elsősorban esztétikai, szabadidős értéke van, állatvilága szinte nincs, a betelepített növényzetet pedig a kiszáradás ellen átültetik olyan részre, ahol maradt még valamennyi víz a mederben. A műszaki probléma feltárását már elkezdték a szakemberek, hogy mielőbb helyre tudják állítani a korábbi állapotot.

Címkék: , Termáltó, víz, Zalakaros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.