Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Február 28. 14:08, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Elítélték a barátnőjét meggyilkoló férfit Szegeden

Elítélték a barátnőjét meggyilkoló férfit Szegeden

Emberölés miatt jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit, aki tavaly újév napján meggyilkolta szintén vajdasági barátnőjét.

A 2017 októberétől párkapcsolatban élő vádlott és sértett december 30-án utazott Szegedre szilveszterezni. A nő rokonának lakásában szálltak meg. December 31-én előbb ott találkoztak ismerőseikkel, majd egy szórakozóhelyre mentek.

A vádlott nagyon berúgott, és miután reggel visszamentek a szállásukra, a sértett közölte, hogy italozásai miatt szakít vele. A férfi elfogadta a lány döntését, és lefeküdtek aludni.

A még mindig ittas vádlott egy idő után felkelt, fojtogatni kezdte az ágyban fekvő, nála sokkal gyengébb lányt, majd a fejét többször a falba verte, az arcát pedig ököllel ütlegelte. A sértett rövid időn belül meghalt.

A férfi ezután megkísérelte felvágni az ereit, hogy öngyilkosságot kövessen el. Miután nem járt eredménnyel - de már órákkal a gyilkosság után -, szólt a lépcsőházban élő egyik lakónak, hogy hívja a mentőket és rendőrséget.

A harmincegy éves vádlott beismerte tettét, és az utolsó szó jogán azt mondta, bármit megtenne azért, hogy "visszacsinálja" a történteket.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta a Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni