Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2019. Május 16. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elítéltek egy tartásdíjat nem fizető férfit Esztergomban

Elítéltek egy tartásdíjat nem fizető férfit Esztergomban

Több mint 1 millió forint gyerektartást nem fizetett ki három gyermeke után.

Tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt bíróság elé állította az Esztergomi Járási Ügyészség azt a férfit, aki három gyermeke után nem fizetett tartásdíjat, ezért az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt - számolt be minderről a megyei főügyészség.

A vádlott és sértett élettársi kapcsolata 2011-ben megszakadt, a bíróság 2013. október 1-én kelt és jogerős végzésével arra kötelezte vádlottat, hogy a három kiskorú gyermeke után előre esedékesen, minden hónap 10-ig gyermekenként 15 ezer forint összegű gyermektartásdíjat fizessen meg volt élettársának.

A vádlott tartásdíjfizetési kötelezettségének nem tett eleget, ezért a bíróság 2015. november 9-én jogerős határozatával 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, azonban a vádlott ezt követően 2017. április 1-től önhibájából nem tett eleget tartásdíjfizetési kötelezettségének.

A vádlott a vádemelésig 25 havi tartásdíj fizetését mulasztotta el, ennek összege 1 millió 125 ezer forint.

A vádlott magatartásával megszegte azt a polgári jogi rendelkezést, hogy a kiskorú gyermek tartására a szülő a saját szükséges tartásának korlátozásával is köteles.
Az ügyészség a vádlottat bíróság elé állította, az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 10 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 25. 12:43, szombat | Helyi

Még emelkedik a Duna Esztergomnál

Megközelítette az elsőfokú készültséget a Duna Esztergomban.

2019. Május 25. 09:25, szombat | Helyi

Teljes útzár a 11-esen - Mentőhelikopter a helyszínen!

Baleset miatt le kellett zárni a 11-es utat Esztergom és Tát között szombaton.

2019. Május 25. 06:42, szombat | Helyi

Négyszeresen körözött bűnözőt fogtak Tokodnál

Négy elfogatóparancs volt érvényben az ellen a férfi ellen, akit pénteken fogtak el a dorogi rendőrök - közölte a rendőrség.

2019. Május 25. 06:24, szombat | Helyi

Páratlan kódex hasonmás kiadását mutatták be Esztergomban

A mohácsi csatamezőn elesett Szalkai László esztergomi érsek 1490 körül készített iskolai jegyzeteiből álló kódex hasonmás kiadását mutatták be pénteken Esztergomban.