Városlista
2019. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 16. 04:48, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elítélték ittas vezetésért, majd öt embert megvert Lábatlanon

Elítélték ittas vezetésért, majd öt embert megvert Lábatlanon

Fogházbüntetésre ítélték, de alig két héttel később újabb bűncselekményt követett el. Öt embert bántalmazott egy lábatlani kocsmában, egyiküknek többszörös arccsonttörést okozott.

Súlyos testi sértés bűntette miatt vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy lábatlani kocsmában öt személyt bántalmazott, az egyiknek 8 napon túl gyógyuló sérüléseket, orrcsont törését, és többszörös arccsonttörést okozott – közölte a megyei főügyészség.

A vádlott büntetett előéletű, őt legutóbb a bíróság ittas járművezetés vétsége miatt 7 hónap fogházbüntetésre ítélte, erre figyelemmel visszaesőnek minősül. A fogházbüntetésre ítélését követő alig három hét múlva egy lábatlani sörözőben, 2018. február 18-án, ittas állapotban a vádlott belekötött a söröző vendégeibe, letépte magáról a pólóját, majd 18 óra 26 perckor a pultnál álló vendég feje irányába rúgott, aki azonban elhajolt, így a vádlott a pultot találta el, majd a vádlott jobb kézzel ököllel ugyanezen személy felé ütött, akit nem talált el.

Ekkor két további vendég megpróbálta a vádlottat megnyugtatni, egy negyedik személy pedig a vádlott hátára terítette a pólóját, erre azonban a vádlott jobb kézzel ököllel arcon ütötte őt. Ekkor egyikük a vádlott és egy másik vendég közé állt, a vádlott elindult a söröző ajtaja irányába, azonban visszafordult, és meglökte őket, majd bokszállásban ugrálni kezdett – részletezte az ügyészség.

A vádlott a pulttól az egyik asztalnál ülő ötödik vendéghez, a sértetthez lépett, akit egy alkalommal ököllel arcon ütött, majd visszatért ahhoz, aki a pólóját korábban a hátára terítette, akit egy alkalommal fejberúgott. Ekkor a vádlott elesett, azonban rögtön fel is állt, és ismét rúgott. Két személy ismét próbálta megnyugtatni a vádlottat, aki azonban továbbra is támadóan lépett fel, ezért az egyik békítő személy ellökte a vádlottat, aki az asztalok és székek közé esett, amelyek felborultak. Három vendég megpróbálta a vádlottat a földön tartani, a vádlott azonban felkelt, és távozott a sörözőből, kifelé menet pedig a söröző ajtaját is megrúgta.

A bántalmazás következtében az egyik sértett a baloldali alsó szemhéj területénél bevérzéssel járó sérülést, a baloldali rágóízület ficamát, az orrcsont törését, valamint az arccsont többszörös törését szenvedte el, amely sérülések gyógytartama a nyolc napot meghaladja. Egy másik vendég nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, magánindítványt azonban nem terjesztett elő.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat börtönbüntetésre és a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze az eljárás során felmerült 92 841 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 19. 04:00, péntek | Helyi

Letartoztatták a két esztergomi betörőt

Elrendelte a bíróság a két férfi letartóztatását csütörtökön.

2019. Április 18. 15:43, csütörtök | Helyi

Csúnyán nekiment az oszlopnak Dömösön - FOTÓK

A sofőrt a mentők egy szabadnapos tűzoltó segítségével emelték ki az autóból és kórházba szállították.

2019. Április 18. 14:55, csütörtök | Helyi

A Világ Év Autója lett az új Suzuki Jimny

Rangos elismerésben részesült a vadonatúj Suzuki Jimny: a 2019-es Világ Év Autója versenyen (World Car Awards – WCA) első helyen végzett a Világ Év Városi Autója kategóriában.

2019. Április 18. 11:58, csütörtök | Helyi

Unokák! Értékes díjakat nyerhettek!

Pályázati felhívás óvodásoknak és kisiskolásoknak!