Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 01. 17:04, szerda | Helyi
Forrás: forrás facebook.com/RomanekEtelka

Elkezdődik a Montágh iskola 400 milliós, nagyszabású felújítása

Elkezdődik a Montágh iskola 400 milliós, nagyszabású felújítása

Elkezdődik az esztergomi Montágh iskola energetikai korszerűsítése, melynek munkálatai összességében közel 400 millió forintból valósulnak meg.

Az intézmény által nyert 280 millió forintos KEHOP-os (Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program) fejlesztési támogatást Esztergom önkormányzata 115 millió forinttal egészítette ki.

A LIBEKACH Kft. nyert a júliusban kiírt önkormányzati tenderen. A kivitelező nettó 89 millió forintos fejlesztést hajt végre augusztustól, melynek várható befejezési ideje négy hónapot vesz igénybe.

Az Esztergomi Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola fejlesztése során kicserélik az iskolaépület 2500 négyzetméternyi felületének tetőhéjazatát. A II.-es számú épületszárny tetőterében 550 négyzetméter hasznos területet alakítanak ki intézményi célokra.

Esztergom képviselő-testülete önkormányzati határozatával döntött arról, hogy az állami fejlesztési forrás kiegészítéséhez összesen 115 millió forintot biztosít az idei költségvetésből.

A települési támogatással kiegészített Európai Uniós KEHOP-fejlesztés komplex energetikai megújulást tesz lehetővé az intézményben.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága döntött a „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” pályázat keretében az Esztergomi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola 280 millió forint támogatásáról.

A pályázati támogatás az intézmény fenntartóján, a Klebersberg Központon és a – projektmenedzsment lebonyolítón – a NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft.-n keresztül használja fel az iskola.

Az esztergomi önkormányzati beruházás befejezése után a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet indítja el az épület teljes hőszigetelésének kivitelezési munkálatait, melynek során az iskola nyílászáróit is kicserélik. A Klebersberg Központ a gépészeti fejlesztést végzi el. Új kazán beszerzésével és üzembe helyezésével csökkentik az intézmény energiafelhasználását.

„Reméljük, hogy a fejlesztések végén, kb. 2019/2020-as tanév megkezdésekor az iskolába járó, majd 240 speciális nevelési igényű gyermekek egy minden szempontból megújult, korszerű intézményben kezdhetik a tanévet” – hangsúlyozta Romanek Etelka polgármester a szerdán tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Bodrogai Tibor igazgató és a kivitelezést végző Libekach Kft ügyvezetője, Tirtsi Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.