Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 25. 11:32, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Elvették tőle a kocsikulcsot, dühében törte-zúzta saját autóját az ittas férfi

Elvették tőle a kocsikulcsot, dühében törte-zúzta saját autóját az ittas férfi

Garázdaságért vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan akart vezetni, de azt megakadályozták kollégái. Dühében erre megrongálta a saját autóját.

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki amiatti dühében, hogy elvették tőle a járműve indítókulcsát, az autóhoz lépett, annak első szélvédőjét könyökkel betörte, a hátsó lámpáját kitörte, a hátsó csomagtartón lévő spoilert letépte, valamint több alkalommal belerúgott a kocsiba, mellyel kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsított – közölte az ügyészség.

A vádlott 2018. december 8-án este céges rendezvényen vett részt egy nyergesújfalui vendéglőben, ahova kocsival érkezett. A rendezvényen a vádlott ittas állapotba került, ahonnan járművel akart távozni.

Egyik kollégája megpróbálta lebeszélni a vádlottat arról, hogy járműbe üljön, azonban a férfi nem hallgatott rá. Ezért az elkövetőt a munkatársa követte, és úgy akarta megakadályozni azt, hogy a vádlott ittasan autót vezessen, hogy kivette annak kabátzsebéből a jármű indítókulcsát.

A vádlott emiatt dühös lett, és a saját autóját úgy megrongálta, hogy az erőszakos magatartása egyben kihívóan közösségellenes is volt, ezzel a garázdaság vétségét követte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat jóvátételi munka elvégzésére ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT