Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 14. 12:53, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

„Esztergom Gyarapodásáért” díjjal ismerték el a Suzuki gazdasági szerepét

„Esztergom Gyarapodásáért” díjjal ismerték el a Suzuki gazdasági szerepét

Esztergom önkormányzata a város gazdasági fejlesztéséért végzett kiemelkedő munkájáért Einczinger Ferenc-díjat adományozott a Magyar Suzuki Zrt.-nek.

A díjat az önkormányzat képviselő-testülete ítélte oda a vállalatnak, az elismerést Romanek Etelka polgármester ünnepélyes keretek között adta át Yoshinobu Abének, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatójának.

Magyarország gazdasági életének meghatározó szereplőjeként a Magyar Suzuki megalapítása óta jelentős mértékben járul hozzá a nemzetgazdaság teljesítményéhez. A japán vállalatcsoport máig egyetlen európai gyára 26 éve épült Esztergomban, a város és a Suzuki neve azóta egybeforrott. A Magyar Suzuki jelenleg 3100 embert alkalmaz esztergomi üzemében, beszállítói és márkakereskedői körével együtt pedig tízezernél is több ember számára nyújt munkalehetőséget országszerte. A vállalat üzleti tevékenysége mellett nagy gondot fordít a társadalmi szerepvállalásra és a helyi közösségek támogatására.

„A Magyar Suzuki Zrt. a régió egyik legnagyobb munkaadójaként több száz esztergomi családnak ad munkát, helyi adóbefizetéseivel pedig jelentős mértékben járul hozzá Esztergom város fejlődéséhez, fontos beruházások megvalósításához” – méltatta a díjátadón a vállalatot Alberti Péter, a Jogi Etikai és Ügyrendi Bizottság elnöke.

„Esztergom számára a vállalat a szó valós és átvitt értelmében is a város motorját jelenti” – emelte ki Alberti Péter.

„Büszke vagyok közösen elért eredményeinkre és köszönöm Esztergom önkormányzatának, hogy 26. éve támogatja működésünket. Bízom benne, tevékenységünkkel a jövőben is hozzájárulhatunk a város és a térség további gazdasági fejlesztéséhez és sikereihez” - mondta el Yoshinobu Abe a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója az ünnepélyes díjátadón.

„Azt gondolom, hogy munkavállalóink, üzleti partnereink, valamint a kulturális, szociális és gazdasági környezetünk iránti elkötelezettség megtérülő befektetés, amely hosszú távon tovább növeli a vállalat versenyképességét és fenntarthatóságát” – hangsúlyozta beszédében a vezérigazgató.

A város gazdasági fejlesztése terén kiemelkedő munkavégzéséért járó Einczinger Ferenc-díjat Romanek Etelka Esztergom város polgármester asszonya adta át Yoshinobu Abének. Az „Esztergom Gyarapodásáért” elnevezéssel is illetett Einczinger Ferenc-díjat 2006-ban alapította az önkormányzat testülete. A díj névadója magyar festő, grafikus, újságíró, közéleti személyiség, Esztergom nagyrabecsült polgára volt a XX. század első felében. Einczinger Ferenc nyugdíjba meneteléig az Esztergomi Takarékpénztár Rt.-ben dolgozott előbb tisztviselőként, később főkönyvvezetőként végül pedig ügyvezető igazgatóként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT