Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 14. 17:41, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomi sikerek az országos Szakma Sztáron

Esztergomi sikerek az országos Szakma Sztáron

Lezárult a XII. Szakma Sztár Fesztivál, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett országos versenyen a Komárom-Esztergom megyéből döntőbe jutott három diák mindegyike dobogós helyen végzett.

Az ország legjobb ifjú szerszámkészítője idén Ágotai Ákos lett, a harmadik helyet iskolatársa Vandrovecz Tamás szerezte meg. Szintén országos első helyet szerzett Waltner Klaudia, a tatabányai kereskedelmi szakközépiskola vendéglátószervezője. A győzteseknek a helyszínen gratulált Szerencsés László, a megyei kamara elnöke.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Sztár Fesztivál keretében idén XII. alkalommal rendezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Az országos szakmai versenyekre 65 szakképesítésben közel 7500-an jelentkeztek.

A csütörtöki záróünnepségen 52 szakmában az első három helyezettet díjazták a részvevő 232 fiatal versenyző – köztük több külhoni magyar – közül a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke köszöntőjében elmondta, a szakmák versenyének megrendezésével a pályaorientáció, a szakmunka szépségeinek megmutatása volt a cél.

Az ünnepségen köszöntötték az idei szakmák világversenyén, a WorldSkills rendezvényen Kazanyban résztvevő 23 szakmában induló 25 magyar versenyzőt, illetve a 2020-ban Grazban megrendezendő EuroSkills versenyre eddig tovább jutott magyar résztvevőket.

A fesztiválra közel 20 ezer látogató érkezett, a vidéki iskolákból a területi kamarák szervezésében 200 autóbusszal több mint 9 ezer diák jutott el. A látogatók 70 százaléka az általános iskolákból érkező, 6−7. osztályos, közvetlenül pályaválasztás előtt álló fiatal, emellett még a 8−9−10. osztályosok, illetve a versenyben résztvevő szakmákban tanulók és gyakorló szakemberek keresték fel a Szakma Sztár Fesztivált

A látogató diákok szakmai tárlatvezetésen vehettek részt, valamint az egyes szakmák standján a nekik szóló feladatokban saját maguk is kipróbálhatták tehetségüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT