Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Június 16. 05:03, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomi volt FIFA-asszisztens: Megjósolhatatlan az idei vb végeredménye

Esztergomi volt FIFA-asszisztens: Megjósolhatatlan az idei vb végeredménye

Elkezdődött a világ legnagyobb sporteseménye, a 21. labdarúgó vb. Erős Gábor, korábbi FIFA-asszisztens szerint erős a mezőny, de lehetnek meglepetéscsapatok, a trófea pedig érzése alapján most Dél-Amerikába kerül.

Összesen 868 selejtezőmeccs után csütörtökön az 5-0-s Oroszország – Szaud Arábia mérkőzéssel elkezdődött a 21. labdarúgó-világbajnokság. A szentgyörgymezői Erős Gábor szerint már nagyon várták a focirajongók ezt a futballünnepet, a világ legnagyobb sporteseményét, melyen volt szerencséje részt venni játékvezető-asszisztensként 2010-ben Dél-Afrikában.

„Azt kívánom mindenkinek, hogy legalább egyszer jusson el nézőként egy világbajnokságra, és tapasztalja meg azt az érzést, élményt, amit ez a nemzeteket összekötő sportünnep nyújt” – mondta Erős Gábor.

A mostani világbajnokság végkimenetele Gábor szerint megjósolhatatlan. A mezőny nagyon erős, még ha két olyan futballnemzet is távol van, mint Olaszország és Hollandia. Ezt a két csapatot hiányolja is a résztvevők közül, ezzel együtt, mint mondta: Anglia csapatként nagyon erős, a franciák jelenleg nagyon kemény játékerőt képviselnek, a németeket sosem lehet leírni. A spanyolok is sokáig menetelhetnek és az Eb-győztes portugálok is bármire képesek. Ezzel együtt szerinte a vb-trófea ezúttal Dél-Amerikába kerül, a három nagyon erős – brazil, argentin vagy Uruguay-i – alakulat valamelyikének köszönhetően.

„Mellettük még lesz egy-két érdekes és akár meglepetéseket is okozható csapat. A legfontosabb viszont, hogy jó meccseket láthassunk” – hangsúlyozta.

A vb-n is debütáló videobíróról pedig kifejtette: „a játék úgy szép, ahogy volt évtizedekig, de a rendszer sokat segíthet a játékvezetésben. Voltak, vannak és lesznek is olyan szituációk, amikor viszont nem segít. Meglátjuk, hogy teljesít az újítás ezen a világbajnokságon”.



Rendkívül sikeres karrier áll Erős Gábor mögött. Olyan rangos mérkőzéseken lengette zászlaját Kassai Viktor asszisztenseként, mint a 2008-as pekingi olimpia döntője (Argentína-Nigéria), a 2010-es dél-afrikai világbajnokság elődöntője (Németország-Spanyolország), a 2011-es Bajnokok Ligája-döntője (Barcelona-Manchester United), de közreműködött a 2012-es Európa-bajnokságon is. Rengeteg BL és EL találkozón, világbajnoki-, Eb-selejtezőkön, Interkontinentális selejtezőkön, korosztályos vb-ken, és szinte az összes földrészen különböző mérkőzésen vett részt.

Erős Gábor, volt FIFA játékvezető lett a játékvezetői bizottság elnöke

Visszavonul Erős Gábor, a sikeres esztergomi FIFA-asszisztens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT