Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Március 28. 08:13, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Évekig árulta a drogot, most több év börtönt kaphat

Évekig árulta a drogot, most több év börtönt kaphat

Előbb csak fogyasztotta, majd elkezdte ismerőseinek árulni is a drogot.

Forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és megszerzéssel, tartással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége miatt nyújtott be az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot egy, több mint hét hónapja letartóztatásban lévő férfival szemben, aki elfogását megelőző öt év alatt követte el a bűncselekményeket - közölte az ügyészség.

A vádlott évek óta rendszeres kábítószer fogyasztó, ezért a kábítószert eleinte a saját fogyasztására szerezte be nagyobb mennyiségben, majd idővel a saját fogyasztása mellett a megszerzett marihuánából először a barátainak adott át, később egyre szélesebb körben az ismerősei körében terjesztette azt. A vádlott a barátaitól eleinte pénzt nem kért a kábítószerért, idővel azonban már ellenérték fejében értékesítette a drogot a beszerzési árán. Az elkövető nyolc fogyasztónak adott át, illetve értékesített marihuanát rendszeresen. A vádlott által megszerzett, értékesített és elfogyasztott kábítószer együttes mennyisége mintegy négyszeresen haladja meg a csekély mennyiség felső határát.

A vádlottat 2018. augusztus 23-én kora délután Dömösön igazoltatták kocsival a rendőrök. A nyomozóhatóság az autó bal első ülés háttámlájának hátsó tárolózsebéből lefoglalt egy digitális mérleget, amelyet a vádlott a marihuána adagolásához használt. A vádlott a ruházatába rejtve tartott magánál egy műanyag tasakot, amelyben alufóliákba csomagolt kábítószer volt, valamint a lakásán fém dobozban elrejtve tárolt kábítószert, ezeket a nyomozó hatóság ugyancsak lefoglalta.

Az ügyészség a 2018. augusztus 24-től letartóztatásban lévő férfival szemben benyújtott vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a letartóztatást tartsa fenn, továbbá amennyiben a vádlott a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 3 év börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat 104 ezer forint vagyonelkobzásra is ítélje, valamint kötelezze 558 530 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT