Városlista
2018. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2017. November 14. 09:10, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/EKBSE

Fantasztikus esztergomi kick-boxos sikerek a vb-n

Fantasztikus esztergomi kick-boxos sikerek a vb-n

Újra van Esztergomnak kick-box világbajnoka. Miskolczi Anett a dobogó legtetejére állhatott, de mellette többen is érmekkel térhettek haza.

Az elmúlt héten 60 ország közel 1600 versenyzője érkezett a fővárosba, hogy megküzdhessen egymással a hazai rendezésű világbajnokságon, amelynek végeztével újra felnőtt világbajnoki címet ünnepelhetett az esztergomi kick-box sport.
Miskolczi Anett light-contactban és kick-light szabályrendszerben sem talált legyőzőre, így duplázni tudott a történelminek mondható budapesti világbajnokságon, melyen először fordult elő, hogy minden szakág vb-jét egy helyen és időben rendezték meg. Anett ezzel összességében 3-ra növelte világbajnoki címeinek számát.

A világversenyen további esztergomi érmek is születtek, hiszen Kis Balázs a felnőtt férfiak kick light szakágában, népes mezőnyben, Jó Dobronya Róbert pedig a master class (veterán) korcsoport point-fighting szabályrendszerében szerzett bronzérmet. Vígváry Viktor is az esztergomi színeket képviselte a válogatottban, aki 16 évesen első ízben szerepelt a felnőttek között, de ezúttal nem sikerült az éremszerzés, még azonban sok eredményes világverseny állhat a fiatal kick-boxos előtt.

Az Esztergomi Kick-Box SE edzője Olasz Attila nemcsak a klub versenyzőinek felkészítésében vett részt, hiszen Dancsó Zoltánnal közösen vezetik a light-contact és kick-light szakág válogatottját is, a magyar versenyzőkkel pedig 7 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek. A felnőttek mellett a veteránok is szállították az érmeket, 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet tudtak itthon tartani. Ezzel az eredménnyel a válogatott kick light szabályrendszerben az 1., light-contactban pedig Oroszország mögött a 2. helyet szerezte meg az éremtáblázaton.

Fotók: Szuknai Zsuzsanna

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 22. 17:22, csütörtök | Helyi

Jelentkezz tartalékos katonának!

Toborzó időpontja: március 8., 9.30-11.00 óra Helyszín: Esztergom, Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza a Deák Ferenc utcában.

2018. Február 22. 13:52, csütörtök | Helyi

Citrom 60! - Kerek ünnep egy fergeteges koncerttel!

Tóth József Citrom, szólógitáros 60. születésnapját és a zenekar újjáalakulásának 5. évfordulóját ünnepeli a ComeOn együttes február 23-i koncertjével az esztergomi Sportalsóban.

2018. Február 22. 12:10, csütörtök | Helyi

Közös nagy ünnepre készül Esztergom és Maintal

A németországi Maintal delegációját látta vendégül Esztergom a minap. A találkozón a résztvevők a két város 25 éves testvérvárosi kapcsolatának alkalmából őszre tervezett ünnepség egyeztetésére került sor.

2018. Február 22. 11:48, csütörtök | Helyi

Zárás után nem szolgálták ki, ezért berúgta a dohánybolt ajtaját - VIDEÓVAL

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy csolnoki férfival szemben.