Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 23. 05:01, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Felszentelték a Vitéz János iskola új tornatermét

Felszentelték a Vitéz János iskola új tornatermét

Ünnepi keretek között felszentelték a Vitéz János iskola modern tornatermét pénteken. Az intézmény egy félmilliárd forintos felújításon esett át.

Az ünnepségen fellépett a Szegő Csaba karnagy vezette énekkar, illetve a német nemzetiségi néptánccsoport is.

Az eseményen részt vett többek között Soltész Miklós, az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, Romanek Etelka polgármester, Gyetván Gábor atya, Oláh Gáborné, főigazgató-helyettes és Erős Gábor, a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke is.

A Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola tornatermének felszentelése előtt Völner Pál és Soltész Miklós is beszédet mondott. Kiemelték az intézmény példaértékű oktatási működését, valamint kifejtették, hogy a korábban leromlott állapotú épület egy félmilliárd forintos rekonstrukciónak köszönhetően méltó oktatási, nevelési hellyé vált.

Völner Pál hozzátette azt is, hogy a korábbi árvízi területen álló épület most ősszel induló esztergomi árvízvédelmi gátrendszer építésének megkezdésével egy új korszakba lép, hiszen az intézmény védve lesz az áradásoktól.

A tornatermet az ünnepség végén Gyetván Gábor atya szentelte fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT